Shirra21 17.06.2018 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2018 Cześć. Mam do Was pytanie buduje właśnie altanę ogrodowa 3x3 metry ale okazało się ze jeden z filarów będzie na środku chodnika. I tu powstał mój pomysł aby zastąpić 1 filar na rogu altanki, dwoma przesunietymi o około 40-50cm. I tu do Was pytanie czy można zrobić taka zmianę i czy taka konstrukcja będzie stabilna. Altankę będę budował z kwantowek 8x8. Pozdrawiam i czekam na wasze opinie i doświadczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 29.06.2018 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Cześć. Mam do Was pytanie buduje właśnie altanę ogrodowa 3x3 metry ale okazało się ze jeden z filarów będzie na środku chodnika. I tu powstał mój pomysł aby zastąpić 1 filar na rogu altanki, dwoma przesunietymi o około 40-50cm. I tu do Was pytanie czy można zrobić taka zmianę i czy taka konstrukcja będzie stabilna. Altankę będę budował z kwantowek 8x8. Pozdrawiam i czekam na wasze opinie i doświadczenie Szanowny Panie, Konstrukcja będzie stabilna, o ile słupki zostaną rozmieszczone równomiernie, dobrze przymocowane do podłoża oraz do konstrukcji dachu. Proszę pamiętać o zastosowaniu odpowiednich mocowań. Drewno można pomalować emalią akrylową Śnieżka SUPERMAL® (wykorzystując wcześniej dedykowany przez producenta wyrób gruntujący) lub też impregnatem ochronno-dekoracyjnym Śnieżka DREWKORN® EXPERT KOLOR. Produkty należy stosować zgodnie z zaleceniami producenta, na suche i oczyszczone wcześniej podłoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts