Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom na powierzchni rolnej 5ha

DANDYS123

Recommended Posts

Witam , dom nasz znajduje sie na ziemi uprawnej , chcielismy przepisać ziemie na mnie a dom zostawią sobie rodzice .Ale sie nie da bo cała działka to całość i wszystko zalicz sie do kupy dom budynki i pole , Gdzie sie udać zeby wyodrebinić dom jako osobną działke?, do geodety zeby wytyczył nowa działke i wtedy bedzie odzielnie , ale cos czytałem ze jakieś papiery on wypisze tylko jakie ? Pozdrawiam gorąco

Witam , dom nasz znajduje sie na ziemi uprawnej , chcielismy przepisać ziemie na mnie a dom zostawią sobie rodzice .Ale sie nie da bo cała działka to całość i wszystko zalicz sie do kupy dom budynki i pole , Gdzie sie udać zeby wyodrebinić dom jako osobną działke?, do geodety zeby wytyczył nowa działke i wtedy bedzie odzielnie , ale cos czytałem ze jakieś papiery on wypisze tylko jakie ? Pozdrawiam gorąco

Dobrze myślisz idź do geodety on powiedz co i jak ale kaskę weż . No i podumaj czy ogród rodzicom zostawisz. No i rodzice władają działką nie ty zatem za ich wiedza i aprobata i z nimi razem załatwisz biurokrację wpis etc.

A tu masz efekt googlania(10s) https://www.google.pl/search?client=opera&q=podział+działki&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

i dokładniej na portalu

https://muratordom.pl/prawo/formalnosci-budowlane/podzial-dzialki-etapy-krok-po-kroku-aa-xWcA-5KPg-XxU2.html

Edytowane przez gnago
link