Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej

Czy moge prosic osoby zorientowane o pomoc w takiej kwestii - pewnie banalnej, ale na razie nie wiem, jak ja rozgryzc.

Mam kociol gazowy 1-f Junkers Euromaxx 24 juz po rozruchu;

kilka godzin po wizycie serwisanta po zasileniu woda kolejnego grzejnika (inst. na rozdzielaczach) temp CO na wyswietlaczu jest tylko 21-22 stopnie i nie mozna jej ruszyc - i, of course, kociol sie nie zalacza.

Co nalezy przestawic, zeby kociol wskazywal zadana temp. CO na wyswietlaczu (w swoim przedziale od 40 stopi wzwyz)? Aha - chwilowo regulator pogodowy oraz sterownik pokojowy TW 2 sa odlaczone i kociol pracuje tylko na "swoim wewnetrznym sterowaniu" (chodzi o lekkie podgrzanie kilku pomieszczen)

Czy moglbym prosic o podeslanie spisu bledow pracy kotla wskazywaych na wysw. wraz z objasnieniami oraz nastaw serwisowych kotla? Bylbym wdzieczny, bo nie stac mnie, by do kazdej "pierdolki" wzywac serwisanta.

pozdrawiam

tomek_2

https://forum.murator.pl/topic/23924-kociol-gazowy-junkers-euromaxx-nastawa-temp-co/

W tej chwili akurat nie moge sprawdzic, bo kociol jest zdjety (ukladanie glazury) natomiast pokretlo bylo ustawione na rozne wartosci, od 1 do 5 i na wszystkich wyswietlacz wskazywal okolice 20 stopni. Wczesniej natomiast (po wizycie serwisanta) wskazywal ok 40-tu do 50-ciu kilku i wydawalo mi sie, ze jest to temp. na wyjsciu CO. W kazdym razie, dlaczego kociol nie chcial sie zalaczac? Cisnienie wskazywane przez manometr na kotle bylo ok. 1,7-2 bar.
https://forum.murator.pl/topic/23924-kociol-gazowy-junkers-euromaxx-nastawa-temp-co/#findComment-425964