Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zmywarka siemens czy hotpoint

Ula77

Recommended Posts

Moje doświadczeni ze zmywarką firmy HOTPOINT i jej serwisem jest bardzo nie gatywane.

Zmywarka zakupiona w lutym 2014r, użytkowania od maja 2014r, w marcu 2016 wyskoczył błąd 15, czyli dokładnie miesiąc po gwarancji. Użytkowana nie całe 2 lata. Zmywarka odmówiła współpracy dokładnie dzień przed komunią syna, gdzie gości zaprosiliśmy do nowego domu. Ponad 20 osób w domu i wszystko było myte ręcznie, masakra. Serwis w Lublinie stwierdził uszkodzenie pompy myjącej, koszt 630zł. Kosz na sztuce słabej jakości, dno popękało. Liczyłem na minimum 5 lat bezawaryjnej pracy. To był pierwszy i ostatni zakup sprzętu firmy HOTPOINT. Kontakt z serwisem tylko przez płatną infolinię. Stara zmywarkę sprzedałem chyba za 500 czy 600zł z przesyłką i kupiłem Bosch-a i odpukać, po dwóch latach użytkowania nadal pracuję bez problemów.

Przez 14 lat używaliśmy bezproblemowo użytkowaliśmy Aristona. Wszystko było super. Zmywarka nie do zdarcia. Właściwie zmieniliśmy ją nie dlatego , że przestała zmywać , ale zepsuło się mocowanie drzwiczek. Ale po 14 latach miało prawo. W pracy od 6 lat mamy też Aristona- też nic się nie działo. Codziennie /z wyjątkiem weekendów/ pierze, a nigdy serwisu nie widziała. W domu następcą jest Siemens, chyba nawet ten, który podałaś - zależało mi, żeby nie wydać więcej niż 2 tys. zł. Wszystko jest OK. Jest cicha, naczynia dobrze domywa, a więcej od zmywarki nie oczekuję :) Edytowane przez Lucia

• 1 month później...