chris18404 22.06.2018 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2018 Jak w temacie, położyłem sobie na ścianie płytki gipsowe-cegielki, teraz muszę to zabezpieczyć więc pytanie do Was czyn najlepiej. Malował ktoś takie płytki farbą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 26.06.2018 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 Mam takie białe cegiełki na całej ścianie w salonie i niczym nie są pomalowane ani zabezpieczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEGU 30.07.2018 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 (edytowane) Jak w temacie, położyłem sobie na ścianie płytki gipsowe-cegielki, teraz muszę to zabezpieczyć więc pytanie do Was czyn najlepiej. Malował ktoś takie płytki farbą? Nie wiemy jakie dokładnie masz płytki, niemniej warto by było je zaimpregnować. Nasze płytki cegłopodobne (zarówno gipsowe jak i betonowe) należy po montażu zaimpregnować impregnatem na bazie sylikonów: https://stegu.pl/produkt/zywy-kolor-do-kamienia/ Natomiast jeśli chcesz pomalować gipsowe płytki to oczywiście możesz to zrobić, niemniej wcześniej koniecznie je zagruntuj by farba nie wsiąkała wewnątrz Edytowane 28 Sierpnia 2018 przez STEGU Treść bezpodstawnie edytowana przez moderatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hyniks 20.06.2019 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Nie wiemy jakie dokładnie masz płytki, niemniej warto by było je zaimpregnować. Nasze płytki cegłopodobne (zarówno gipsowe jak i betonowe) należy po montażu zaimpregnować impregnatem na bazie sylikonów: https://stegu.pl/produkt/zywy-kolor-do-kamienia/ Natomiast jeśli chcesz pomalować gipsowe płytki to oczywiście możesz to zrobić, niemniej wcześniej koniecznie je zagruntuj by farba nie wsiąkała wewnątrz A ja zapytam - czy płytki zaimpregnowane waszym żywym kolorem - można pomalować jeszcze, czy już pozamiatane? ew. czy farba lateksowa się nada do tego celu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEGU 25.06.2019 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 A ja zapytam - czy płytki zaimpregnowane waszym żywym kolorem - można pomalować jeszcze, czy już pozamiatane? ew. czy farba lateksowa się nada do tego celu ? Można W tej sytuacji impregnat zadziała jak grunt. Pamiętaj, żeby przed malowaniem usunąć z płytek kurz i pył. Wewnątrz pomieszczeń można użyć dowolnej farby, także lateksowej (płytki będą się lekko błyszczeć). Natomiast na zewnątrz należy zastosować farbę elewacyjną. Płytki można malować pędzlem lub metodą natryskową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts