kurtz 22.06.2018 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2018 Miałem kilka spoin pionowych do zamazania klejem. Kupiłem markowy klej, wody dolałem ile trzeba, a na drugi dzień dosłownie palcem mogę zetrzeć ze ściany tą warstwę. Czy to możliwe, że na wyschniętej silce szybko wyparowała woda i przez to zaprawa jest taka słaba? Czym te prześwitujące spoiny wypełnić/zatrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Termeko.eu 22.06.2018 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2018 do pełnego związania trzeba przynajmniej kilku dni na drugi dzień grzebanie palcem niema sensu najwyżej wygrzebujesz wierzchnią warstwę która faktycznie może schodzić jak piasek z botów.Sam mam zaprawę kreisela biała i jest dość mocna ale pamiętaj ze to tylko 5 mpa czyli dość słaba, beton b20 to to nie będzie.Polecam pogrzebanie palcem po co najmniej 7 dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 22.06.2018 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2018 U mnie jest zupełnie inaczej, klej (silmur Atlas) na drugi dzień jest twardy jak skała. W klasie M5 trudno ułamać kawałek, w klasie M10 bo taki miałem wcześniej to hm klej ma wytrzymałość bloczka silikatowego. Za bardzo rozcieńczyłeś klej, do kleju używa się naprawdę bardzo mało wody i koniecznie trzeba solidnie wymieszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 22.06.2018 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2018 klej Termalica, spoina z wieczora, rano twarda jak skała, bloczki nie do ruszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 23.06.2018 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2018 Po pierwsze - wody tyle, co podaje producent. Po drugie - zwilżyć mur. Po trzecie nie nakladać w pelnym słońcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 23.06.2018 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2018 ok, dziś kupiłem Baumit M10 i powtórzyłem ze zwilżeniem muru, zobacze jutro, kolor miał być biały a jest żółty, ale to bez znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtz 23.06.2018 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2018 A może bloczki sa tak chłonne, że nalezy je zagruntować, bo za szybko chłoną wodę z zaprawy. Przed przyklejeniem styro zaleca się gruntowanie silikatów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 23.06.2018 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2018 Ja nie gruntowalem, ale kleilem na piankę. Odpylilem tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nass 25.06.2018 03:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 A może bloczki sa tak chłonne, że nalezy je zagruntować, bo za szybko chłoną wodę z zaprawy. Przed przyklejeniem styro zaleca się gruntowanie silikatów? Tak, gruntem antyodparzeniowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts