kespa1988 23.06.2018 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2018 Czesc, szukam pomocy w kwestii odprowadzenia spalin z okapu kuchennego. Czytalem nieco forum i chcę sie upewnic. Biorę pod uwagę trzy warianty (schemat w załączniku). A - wyprowadzenie okapu bezposrednio na zewnatrz budunku - ale jest wiele glosów na forum, ze moga sie pojawic plamy + starta ciepla, czy ktos ma doswiadzcenie z takim rozwiazaniem? B- przebicie sie przez strop, poprowadzenie plaskim kanałem i podlaczenie sie do kominka wentylacyjnego - chailkbym uniknac tego rozwiazania, bo w domu są już tynki, ale wole miec lepszą wentylacje niz piękne sciany C - wyjscie na sciane zew. (czy wkucie w sciane jest konieczne, tak aby przykrys grubszą warstwa styro?) rowniez plaskim przewodem i podlaczenie sie do kominka wentylacyjnego. C Nie mam w domu rekuperacji. Bardzo proszę o pomoc. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts