Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jakie okna dachowe

Rezi

Recommended Posts

uważam jednak że mimo że Fakro jest znaną marką i należy do grupy Lafarge .

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Tego to nie wiedzialem, ale i ci we Fakro tez tego nie wiedzieli :lol:

Ale zapytaj w Lafarge dachy, to ci powiedzą czasami jest tak że stwarza się pozory że jest to inna marka aby wzmocnić sprzedaż. np ostatnio komórki

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sory ale zareagowalem smiechem bo na tym forum widzialem mnóstwo takich kwiatków. Móglbys mi wskazac gdzie ten fakt jest odnotowany, ze te dwie firmy maj cos wspólnego ze soba np. Prasa ,Internet. Bo stwierdzenie ze spytaj tam i tam to ci powiedza mnie nie przekonuje i dalej bede twierdzic ze to radosna twórczosc forumowicza :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mówił mi to handlowiec, który ma w ofercie i Veluxy i Fakro

to że mówi handlowiec to nic, on sprzedaje to na czym lepiej zarabia, albo ma dodatkowe profity. Jako że też szukam okien to wiem, iż u danego handlowca są takie najlepsze na świecie, a u drugiego inne najlepsze na świecie, mimi iż u tego pierwszego akurat te były najgorsze na świecie.

Ale zapytaj w Lafarge dachy, to ci powiedzą czasami jest tak że stwarza się pozory że jest to inna marka aby wzmocnić sprzedaż. np ostatnio komórki

Sory ale zareagowalem smiechem bo na tym forum widzialem mnóstwo takich kwiatków. Móglbys mi wskazac gdzie ten fakt jest odnotowany, ze te dwie firmy maj cos wspólnego ze soba np. Prasa ,Internet. Bo stwierdzenie ze spytaj tam i tam to ci powiedza mnie nie przekonuje i dalej bede twierdzic ze to radosna twórczosc forumowicza :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Okna dachowe Braasa są produkowane przez Fakro.

ROTO 140 wysokoosiowe 5 sztuk

Tak z ciekawości - jaka szerokość i ile kosztowało. Domniemam, że 140 to wysokość.

78 szrokość razem z faruchem jakieś 1.200 razem z roletą w promocji mój wykonawca ma tam rabat 20% +

To ile kosztowała roleta?

Ja kupiłem FAKRO 78x160 z kołnieżem, bez rolety kosztowała mnie około (nie pamiętam teraz dokładnie) troszkę poniżej 1 tys.

Okna dachowe Braasa są produkowane przez Fakro.

a dla Castoramy robi Okpol pod marka Castoramy :lol:

bogus czy jesteś zadowolony z M10 veluxa (też będę takie miał)

Nie mam zastrzeżeń. Ale mam je wstawione dopiero od 8 miesięcy. Wcześniej 2 miesiące leżały u mnie w domu na podłodze (same skrzydła bo ramy były na dachu). Straszono mnie, że może być problem że nie ponumerowałem i teraz (wszystkie 7 mam takie same) nie będą pasować skrzydła do ram. Rozumiesz - skrzydło od okna nr 3 w ramie okna nr 7. Ale 0 problemów - wszystko dobrze pasuje.

Pozdrawiam

• 3 weeks później...
Gość oczyszczalnia
Jestem na etapie wyboru okien połaciowych. Dekarz przekonuje mnie Fakro, słyszałem i czytałem różne opinnie na temat tej firmy - nie zawsze pozytywne (pomijając klamkę na dole)

Jakie macie doświadczenia z oknami - te dobre i chyba najważniejsze ... te złe.

Dzięki za pomoc :D

I ma zdecydowaną rację!

Pozdrawiam Robert :D

W ątkach o oknach dachowych ciągle zastanawia mnie, czemu wielu z forumowiczów uważa klamkę na dole za wadę? Ja ciągle podkreślam, że to czy jest to wada czy zaleta decyduje rozmiar i miejsce montarzu okna.

Ciekawe co by powiedzieli zwolennicy klamki na górze jak by mieli moje okna (160 cm wyokie), gdzie oś obrotu mam ponad głową (mam przwie 190 cm wzrostu). Przy takim układzie to by dojść do klamki na górze potrzebuję drabiny lub krzesła. I co wy na to. Czy w takim układzie klamka na górze to zaleta? Nie przesadzajcie.

W ątkach o oknach dachowych ciągle zastanawia mnie, czemu wielu z forumowiczów uważa klamkę na dole za wadę? Ja ciągle podkreślam, że to czy jest to wada czy zaleta decyduje rozmiar i miejsce montarzu okna.

Ciekawe co by powiedzieli zwolennicy klamki na górze jak by mieli moje okna (160 cm wyokie), gdzie oś obrotu mam ponad głową (mam przwie 190 cm wzrostu). Przy takim układzie to by dojść do klamki na górze potrzebuję drabiny lub krzesła. I co wy na to. Czy w takim układzie klamka na górze to zaleta? Nie przesadzajcie.

Popieram, w naszym przypadku klamka na górze byłaby na wysokosci 2,7 m. Nawet na palcach byśmy jej nie dosięgneli.

pzdr

Z innej strony, przy oknach umieszczonych wysoko, jeżeli otworzymy okno do poziomu to nie ma znaczenia gdzie jest klamka. :o

W Veluxach będziemy musili "skakać" żeby je otworzyć a w Fakro żeby je zamknąć. :( 8)

Ja mam wysoko ściankę kolankową i wybrałem Veluxa - mimo wszystko łatwiej jest je otworzyć i zmankąć kiedy klamka jest "wewnątrz" pomieszczenia, nawet przy pomocy szureczków lub patyka.

Pozdrawiam