natraj 23.06.2018 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2018 WitamZakupilem miernik kw/h by wyeliminowac winowajce wysokich rachunkow. Moje zdziwienie bylo ogromne ze glownym winowajca jest oczyszczalnia biologiczna. Pompa pochlonila 13 kwh na tydzien co przy rocznym zuzyciu daje 676 kwh a to wychodzi 400 stowki rocznie. Wydaje mi sie ze o polowe za duzo. Instalator zapewnial ze wyjdzie 150 zl rocznie. Niestsety nie mam z nikim porownania. Somsiady i znajomi leja scieki w glebe (tzw szambo bez dna) Czy jest jakas opcja zmniejszenia zuzycia pompy? moze na noc ją wyłączać? Jak to jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturStadnik 23.06.2018 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2018 Co to za oczyszczalnia? Może jakieś błędne ustawienia? Witam Zakupilem miernik kw/h by wyeliminowac winowajce wysokich rachunkow. Moje zdziwienie bylo ogromne ze glownym winowajca jest oczyszczalnia biologiczna. Pompa pochlonila 13 kwh na tydzien co przy rocznym zuzyciu daje 676 kwh a to wychodzi 400 stowki rocznie. Wydaje mi sie ze o polowe za duzo. Instalator zapewnial ze wyjdzie 150 zl rocznie. Niestsety nie mam z nikim porownania. Somsiady i znajomi leja scieki w glebe (tzw szambo bez dna) Czy jest jakas opcja zmniejszenia zuzycia pompy? moze na noc ją wyłączać? Jak to jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czystesrodowsko 23.06.2018 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2018 Witam Zakupilem miernik kw/h by wyeliminowac winowajce wysokich rachunkow. Moje zdziwienie bylo ogromne ze glownym winowajca jest oczyszczalnia biologiczna. Pompa pochlonila 13 kwh na tydzien co przy rocznym zuzyciu daje 676 kwh a to wychodzi 400 stowki rocznie. Wydaje mi sie ze o polowe za duzo. Instalator zapewnial ze wyjdzie 150 zl rocznie. Niestsety nie mam z nikim porownania. Somsiady i znajomi leja scieki w glebe (tzw szambo bez dna) Czy jest jakas opcja zmniejszenia zuzycia pompy? moze na noc ją wyłączać? Jak to jest u Was? Jaki to konkretnie model oczyszczalni? Czy posiadasz przepompownię ścieku surowego lub oczyszczonego? Czasowe wyłączanie oczyszczalni zakłóci jej pracę i narobisz sobie dodatkowych kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiterBo 09.07.2018 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 czy masz programator czasowy ?U moich rodziców jakiś czas temu montowali oczyszczalnię BIO, pompa do napowietrzania nie pracuje 24h/dobę , tylko co jakiś czas załącza się na określony czas. Natomiast u kuzyna montowała inna ekipa i już tego programatora nie dołożyli. Instalator u moich rodziców zaprogramował ustawił i działa. Obydwie oczyszczalnie montowane z dotacji gminnych. Więc może poczytaj w instrukcji czy wymagane jest aby chodził na 24h/dobę czy wystarczy co jakiś czas. Taki mieszany cykl pracy napewno zmniejszy zużycie prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts