markss 24.06.2018 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2018 Dzień dobry. Mam do pomalowania dwa pomieszczenia, które tak naprawdę nigdy nie zostały dobrze wykończone. Jedna z nich to kotłownia: 3*4 metry, wysoka około 3 metrów. W kotłowni jest piec z podajnikiem na ekogroszek, który zajmuje dość dużo miejsca. Ściany wykończone są chyba tynkiem Goldband i pozostawione. Pomieszczenie jest wiadomo dość zakurzone i często się kurzy z racji tego, że też na podłodze jest goły beton. Drugie pomieszczenie jest przejściowe z klatki schodowej i tak samo wykończone. Myślałem, aby to pomalować jakąś farbą i położyć tanie płytki na beton. Pytanie o farbę i dobry grunt - co zastosować. Czy opłaci się kupować kolorową farbę, czy raczej białą + pigment. To kotłownia, nie musi być tam droga farba, grunt, aby bałaganu nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markik22 28.06.2018 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 podpinam sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 09.07.2018 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 Dzień dobry. Mam do pomalowania dwa pomieszczenia, które tak naprawdę nigdy nie zostały dobrze wykończone. Jedna z nich to kotłownia: 3*4 metry, wysoka około 3 metrów. W kotłowni jest piec z podajnikiem na ekogroszek, który zajmuje dość dużo miejsca. Ściany wykończone są chyba tynkiem Goldband i pozostawione. Pomieszczenie jest wiadomo dość zakurzone i często się kurzy z racji tego, że też na podłodze jest goły beton. Drugie pomieszczenie jest przejściowe z klatki schodowej i tak samo wykończone. Myślałem, aby to pomalować jakąś farbą i położyć tanie płytki na beton. Pytanie o farbę i dobry grunt - co zastosować. Czy opłaci się kupować kolorową farbę, czy raczej białą + pigment. To kotłownia, nie musi być tam droga farba, grunt, aby bałaganu nie było Szanowny Panie, Ściany trzeba dokładnie oczyścić oraz zagruntować przed malowaniem. Rekomenduję grunt polimerowy ACRYL-PUTZ® GU 40. Do malowania można wykorzystać farbę Śnieżka Extra Fasadowa. Jest wydajna, ma dużą siłę krycia, zapewnia oddychanie ścian. Na podłogę może Pan położyć płytki lub pomalować posadzkę farbą Śnieżka Beton-posadzka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kodak 10.07.2018 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2018 Powiem co zrobiłem u siebie w kotłowni, mam podobną sytuację co Ty. ściany na ile się da wyczyściłem, położyłem grunt bo tynk był świeży i sporo chłonął (miałem jakiś co mi został z malowania mieszkania) i pomalowałem na to duluxem normalnie do wnętrz, z easycare szary średnio ciemny. Zwykła farba wyszłaby taniej pewnie, ale z tej łatwo można zetrzeć, woda spływa. Wiadomo dużo nie trzeba inwestować w kotłownie ale jak chcesz mieć czysto no to warto do tej farby dołożyć. Ja ogólnie jestem zadowolony. Na podłodze mam najtańszy gres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts