jarekpolak 24.06.2018 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2018 Słupy drewniane podpierające dach nad tarasem mają wymiar 14 x 14 więc są dość cienkie i wyglądają nieestetycznie, stąd moje pytanie czy drewno nie zbutwieje po latach jeśli okleje styropianem słupy dookoła na całej długości 3m? Nigdy nie odcinalem dopływu powietrza do drewna ze wszystkich stron, dlatego proszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 24.06.2018 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2018 (edytowane) Nie wiem czemu, ale mam odruchowe - "nie".Obłożyłbym to twardą wełną skalną i ew. siatka, klej, tynk czy coś podobnego.Na ściany się nadaje to i na słupie się sprawdzi.(No i łeb trudniej o to rozbić) Można obmurować z zaprawą z dużą ilością wapna.Sto lat postoi.Tyle, ze wtedy to twarde jest i przy potknięciu... Adam M. Edytowane 24 Czerwca 2018 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts