marcinx00 24.06.2018 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2018 Szybkie pytanko do was tynkarz powiedział mi że do tynków cementowo wapiennych robionych na 3 razy zastosowanie listew dylatacyjne przyokiennych to nie za dobry pomysł bo przy obrzutce 3 krotnej jest za grubo do takich listew.Ale mam wątpliwości co do tego przecież listwę może tak przykleić żeby zgrała się z tą grubością tynku czy dobrze myślę ? Pewnie jak zrobili by mi bez tych listew to popęka przy ramach okiennych czy drzwiach wejściowych Proszę mi powiedzieć według was czy musza te listwy dać ? i z tego co widziałem to są o różnych wymiarach szerokościach korytek w które idzie tynk jakie powinny być do tradycyjnych tynków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 25.06.2018 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 A co to są tynki na 3 razy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 25.06.2018 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 Szpryc, zarzutka i tynk na gładko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 25.06.2018 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 Czyli normalny tynk. Zrób zdjęcie przy oknie i pokaż ile masz miejsca. Nie widzę problemu by do cem wap stosować listwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinx00 25.06.2018 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 Miejsca sporo bo widać aż piankę spod ram okien ( jakoś mam problem z umieszczeniem fotki) wiec myślę że bez problemu powinna taka listwa pasować ale dziś znów się spotkałem z opinią innej osoby która stwierdziła ze do gipsowych listwa jest ok ale do tradycyjnych nie za bardzo i on zrobił by to połączenie okien ze ścianą normalnie bez listew a później wykończył by to akrylem.I teraz już mam tak w bańce namieszane że nie wiem co zdecydować a to już lada moment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 26.06.2018 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 Decyzja należy do Ciebie. Ja bym bez listwy dylatacyjnej się np nie podjął pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 29.06.2018 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Warto kupić listwy dedykowane do większej grubości tynku zewnętrznego. Tu przykładowe:https://www.protektor.de/de/produkte/1635-37719-anputzdichtleiste-mit-schutzlippe/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts