adam_mk 25.06.2018 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 jackersson Przeczytaj od dechy do dechy w wolnym czasie.Potem rób jak chcesz.Powodzenia! https://forum.muratordom.pl/showthread.php?297902-Ratunku-KUNA-!!! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 25.06.2018 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 Pisali też dekarze co remontowali kilkudziesiącioletnie dachy a wełna jak była pod deskowaniem tak była. Pewnie niektóra siądzie trochę ale z 20 cm na 5 cm przez 2 sezony to dopóki nie zobaczę to nie uwierzę. Kocioł z wrzątkiem symuluje właśnie cały sezon ale bez paroizolacji nie przedstawia prawdziwych warunków.Przed kunami ja stosuję odstraszacz ultradźwiękowy, działa. W pierwszym sezonie zalęgły mi się myszy na strychu i je wygoniłem właśnie odstraszaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 25.06.2018 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 Rozumiem!Nie mam racji a Ty masz watę... Ja piszę, że można waty nie mieć i mieć dom bez problemów i atrakcji myśliwskich.Ale stosowanie waty to nie zbrodnia karana ustawowo. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 25.06.2018 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 Zawsze można mieć kłopoty. Płyty fundamentowane izolowane styrodurem mają otwory od gryzoni, w styropianie mrówki robią sobie siedliska rozpuszczając go swoim jadem albo styropian się degraduje od UV, ponadto styropian pięknie się pali podczas pożaru kapiąc płomiennymi łzami a na YT możesz sobie znaleźć filmy jak w US usuwają odkurzaczem starą izolację z celulozy. A sieczka czy słoma izoluje słabiej więc musisz się liczyć z większymi stratami ciepła.Takie życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 25.06.2018 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 Prawda... Kłopoty zaczynają się, jak dostajesz ostatnie świadectwo szkolne. Potem trzeba korzystać z tego, co Ci do łba kładli, choć (zwykle) nie chciałeś... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 25.06.2018 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 Co to za teksty? Co to za gościu? Narcyz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 25.06.2018 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 Dlaczego tak myślisz? Z komiksu się urwałeś? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 25.06.2018 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 Mądrości twój awatar nie dodaje ci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 25.06.2018 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 Nie musi. Nie szata zdobi człowieka... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 27.06.2018 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 @jackerson - tutaj kolega wyżej pisze o najmniej komfortowym nadmuchowym grzaniu klimatyzacją nazywając to pompą ciepła i wprowadzając nowych użytkowników w błąd. Tak dla jasności.Tylko Janie nie wstawiaj linka do Wikipedii proszę i nie trolluj. Piszę o najbardziej komfortowym systemie utrzymania temperatury i wilgotności. Takim który zapewni komfort zimą i latem. Zimą ogrzeje, a latem ochłodzi i usunie nadmiar wilgoci. Czy ktoś narzeka na nadmuchowe chłodzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 27.06.2018 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 Czy ktoś narzeka na nadmuchowe chłodzenie? Tak, całe stada. Za to nikt nie narzeka na podłogówke. Chyba że Janusze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 27.06.2018 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 Słyszę dużo narzekań na podłogówkę. Przede wszystkim kiedy nie działa bo się coś zatkało. Potem wzywanie kolejnych magików, a w domu zimno. Pozostali narzekają na koszt jej zainstalowania wiążący się z totalną demolką domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 27.06.2018 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 Zatkało to sie tobie chyba kakao. Nie spotkałem sytuacji aby podłogówka mogła sie "zatkac".No i nikt nie demoluje domu aby polozyc podlogowke tlyko robi sie na etapie budowy. demolka to by była jakby Janusze poslzi za twoja rada i chcieli zastosowac w istniejacym budynku instalacje grzewcza nadmuchowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.06.2018 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 Pozostali narzekają na koszt jej zainstalowania wiążący się z totalną demolką domu.99,9% użytkowników na forum to inwestorzy budujacy nowe domy zatem nic tu po Tobie bo "ogrzewanie" nadmuchowe nie jest komfortowe a w nowobudowanym domu gdzie można rozłożyć podlogowke jest i będzie pomyłka a wręcz głupotą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 27.06.2018 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 Każdy ruch powietrza jest niekomfortowy i odczuwalny, zwłaszcza odczuwamy to po kąpieli, dodatkowo dochodzi szum powietrza. W Biedronce się sprawdza, ale nie w domu.@Arturo pokasuj skrzynkę bo nie można Ci PW wysłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 27.06.2018 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 Zatkało to sie tobie chyba kakao. Nie spotkałem sytuacji aby podłogówka mogła sie "zatkac". No i nikt nie demoluje domu aby polozyc podlogowke tlyko robi sie na etapie budowy. demolka to by była jakby Janusze poslzi za twoja rada i chcieli zastosowac w istniejacym budynku instalacje grzewcza nadmuchowa. Na etapie budowy 40 lat temu "zapomniano". Dlatego podłogówka to demolka. Widziałem jak to wygląda, bo niektórzy zrywają podłogi, kładą rury i nowe wylewki. Za to klimatyzacja kanałowa da się zrobić samodzielnie niewielką ilością dziur. Podobnie jak rekuperacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 27.06.2018 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 Każdy ruch powietrza jest niekomfortowy i odczuwalny, zwłaszcza odczuwamy to po kąpieli, dodatkowo dochodzi szum powietrza. W Biedronce się sprawdza, ale nie w domu.@Arturo pokasuj skrzynkę bo nie można Ci PW wysłać. Każdy? Czyli wentylatory są dla masochistów? Jeśli wychodzisz po kąpieli i każdy ruch powietrza jest niekomfortowy, to masz po prostu zimno w chałupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 27.06.2018 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 99,9% użytkowników na forum to inwestorzy budujacy nowe domy zatem nic tu po Tobie bo "ogrzewanie" nadmuchowe nie jest komfortowe a w nowobudowanym domu gdzie można rozłożyć podlogowke jest i będzie pomyłka a wręcz głupotą. 90% użytkowników buduje domy dla banku i bank będzie ich właścicielem przez 30 lat albo do śmierci lub rozwodu inwestora. 10% buduje za swoje i oszczędnie nie chcąc się kredytować lub mają tanie kredyty i umieją liczyć pieniądze. Dla nich zrobienie kompletnego, bezobsługowego ogrzewania za 6000 zł (Rotenso kanałówka i 2000 na kanały oraz anemostaty) jest ciekawą alternatywą trzykrotnie droższego CO którego główną cechą jest grzanie gleby pod domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 27.06.2018 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 Ciekawe dane masz z tymi 10% którzy budują za gotówkę. Po pierwsze to trzeba zarabiać na prawdę ciężkie pieniądze a po drugie co do Twoich procentów. Pracowałem 4 lata dla dużej sieci marketów budowlanych w Polsce, jeździłem po reklamacjach, a raczej bublach które odwalali wykonawcy i nie miałem przyjemności spotkać kogoś, kto budował "za swoje". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 27.06.2018 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 Ciekawe dane masz z tymi 10% którzy budują za gotówkę. Po pierwsze to trzeba zarabiać na prawdę ciężkie pieniądze a po drugie co do Twoich procentów. Pracowałem 4 lata dla dużej sieci marketów budowlanych w Polsce, jeździłem po reklamacjach, a raczej bublach które odwalali wykonawcy i nie miałem przyjemności spotkać kogoś, kto budował "za swoje". Wystarczy odłożyć 100 tys i nie spieszyć się. Można też odłożyć mniej i zamieszkać w garażu 35m2, a potem dobudować drugi. Tak mieszkają ludzie wolni, a niewolnicy wolą być na łańcuchu i łasce banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts