eliks 27.06.2018 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 Masz rację, zamieszkaj z rodziną w garażu i żyj jak wolny człowiek. Brak słów mi na Ciebie człowieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 27.06.2018 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 Masz rację, zamieszkaj z rodziną w garażu i żyj jak wolny człowiek. Brak słów mi na Ciebie człowieku. Masz rację. Wybuduj dom 300m2 na kredyt. Kiedy będziesz zajęty budową małżonka zajmie się kimś innym, kto się do tego domu wprowadzi. Historia z życia wzięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 27.06.2018 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 Założyć można... Wszystko można, bo to , podobno, wolny kraj... Nie myl, proszę, waty z celulozą... Jest sporo sensownych rozwiązań tego problemu. Widziałeś kiedyś gotowanie w kociołku na ognisku? Indukcja w plecaku słabo się mieści... chociaż, fakt! - służy do gotowania... Adam M. Co ma ognisko do domu? Nwm. Sąsiad ma 25% wilgotnosci przyreku na 1 biegu i gotującej się zupie. Przed chwilą od niego wróciłem. Może przy grawitacji wystąpią problemy ale w dzisiejszych czasach reku staje sie standardem. Zresztą piszesz o remontowanych dachach, a ja nie bedę mieszkał.. na poddaszu. Tam leżała sobie będzie wełna. Jak coś mi się z tą wełną stanie to za kilka lat ją wymienię i sie zastanowię. Na pewno nie włożę nad sypialnie styropianu ze względów pożarowych. i zostawmy to już bo człowiek zapytał o ogrzewanie a dostał stos niepotrzebnych nikomu wypowiedzi. Te o nadmuchu to jest kryminał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.06.2018 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 Masz rację. Wybuduj dom 300m2 na kredyt. Kiedy będziesz zajęty budową małżonka zajmie się kimś innym, kto się do tego domu wprowadzi. Historia z życia wzięta.Jesteś oderwany człowieku od rzeczywistości.Mieszkanie 60m2 w dużym mieście kosztuje jakieś 250-400tys.zl,ktoś je kupuje a ktoś je sprzedaje.Zatem trzeba mieszkać w garażu sprzedając takie mieszkanie czy swobodnie bez kredytu w tych pieniądzach wybudować komfortowy dom ?Wybudowanie mojego domu kosztowało 280tys.zl ale jestem z tzw "gorszego sortu" Polaków,który nie jest beneficjentem pincet plus i przed budową nie mieszkalem pod mostem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 27.06.2018 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 Masz rację. Wybuduj dom 300m2 na kredyt. Kiedy będziesz zajęty budową małżonka zajmie się kimś innym, kto się do tego domu wprowadzi. Historia z życia wzięta.No przykro nam z tego powodu, Janie, głowa do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 28.06.2018 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 Jesteś oderwany człowieku od rzeczywistości.Mieszkanie 60m2 w dużym mieście kosztuje jakieś 250-400tys.zl,ktoś je kupuje a ktoś je sprzedaje.Zatem trzeba mieszkać w garażu sprzedając takie mieszkanie czy swobodnie bez kredytu w tych pieniądzach wybudować komfortowy dom ?Wybudowanie mojego domu kosztowało 280tys.zl ale jestem z tzw "gorszego sortu" Polaków,który nie jest beneficjentem pincet plus i przed budową nie mieszkalem pod mostem... Nie napisałeś jaki rozmiar kartonu ten ktoś zamieszkuje pomiędzy sprzedażą mieszkania w mieście i uwolnieniem gotówki, a wybudowaniem domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 28.06.2018 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 (edytowane) Jesteś oderwany człowieku od rzeczywistości.Mieszkanie 60m2 w dużym mieście kosztuje jakieś 250-400tys.zl,ktoś je kupuje a ktoś je sprzedaje.Zatem trzeba mieszkać w garażu sprzedając takie mieszkanie czy swobodnie bez kredytu w tych pieniądzach wybudować komfortowy dom ?Wybudowanie mojego domu kosztowało 280tys.zl ale jestem z tzw "gorszego sortu" Polaków,który nie jest beneficjentem pincet plus i przed budową nie mieszkalem pod mostem... Ile kosztowała działka i wszystkie pozwolenia (biurokracja) ? Dlaczego przytoczyłeś cenę mieszkania w dużym mieście ? Przecież Ty w dużym mieście nie mieszkasz. ps. odpowiedz , nie kręć Przyszowice (niem. Preiswitz) – wieś sołecka w Polsce położona w województwie śląskim, w powiecie gliwickim, w gminie Gierałtowice. Edytowane 28 Czerwca 2018 przez lolson28 dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 28.06.2018 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 Ile kosztowała działka i wszystkie pozwolenia (biurokracja) ? Dlaczego przytoczyłeś cenę mieszkania w dużym mieście ? Przecież Ty w dużym mieście nie mieszkasz. ps. odpowiedz , nie kręć Przeprowadził się z miasta na wieś i cwaniakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.06.2018 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 W tej sytuacji się z Janem zgadzam. U mnie jak doszło do sprzedaży mieszkania to ok 6mc mieszkaliśmy u moich rodziców. Męczarnia to było na 50m2 w 5 osób. Najważniejsze to kombinować tak żeby nie mieć krechy lub tak aby krecha sama nam się spłacała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 28.06.2018 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 Janie, jak czytam twoje wpisy to utwierdzam się w przekonaniu ze człowiek ze wsi wyjdzie ale wieś z człowieka nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 28.06.2018 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 Janie, jak czytam twoje wpisy to utwierdzam się w przekonaniu ze człowiek ze wsi wyjdzie ale wieś z człowieka nie... Musisz nad sobą jeszcze popracować, to staniesz się w pełni miastowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 28.06.2018 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 (edytowane) Ile kosztowała działka i wszystkie pozwolenia (biurokracja) ? Dlaczego przytoczyłeś cenę mieszkania w dużym mieście ? Przecież Ty w dużym mieście nie mieszkasz. ps. odpowiedz , nie kręć Przyszowice (niem. Preiswitz) – wieś sołecka w Polsce położona w województwie śląskim, w powiecie gliwickim, w gminie Gierałtowice. Całe szczęście moja gmina nie zniemczyla się jak sąsiednie i jest tylko polska nazwa wsi Działka 150zl/m2 i 670m2,nie wiem co masz na myśli pisząc biurokracja czy pozwolenia bo czegoś takiego nie miałem,płaciłem jedynie za przyłącza prądu i kanalizy na działkę i nie były to jakieś kosmiczne pieniądze bo w sumie jakies 3tys.zl ale wchodzi to w koszt budowy i tak to traktowalem. A nie raz mówiłem,że na starość stałem się wiesniakiem także powinieneś wniosek wysnuć z tego Mieszkania nie sprzedalem,trzymam je dalej raz,że szkoda bo mam je od ponad 20 lat a dwa bo mając do dyspozycji najtańszy w Polsce kredyt hipoteczny głupota byłoby nie skorzystać z takiej okazji a trzy jest to zawsze jakieś zabezpieczenie finansowe. Oczywiście mieszkanie nie stoi puste Edytowane 28 Czerwca 2018 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 11.07.2018 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Witam, Jestem na etapie adaptacji projektu gdzie muszę się określić co do sposobu ogrzewania domu. Przeczytałem mnóstwo materialow, wg mnie wybór zawęża się do pompy ciepła powietrze-woda oraz gaz. Proszę o konstruktywna poradę. Dodam że przyłącze gazu do domu z sieci to koszt ok 1000-2000 zł. Wycenę na kotłownie na gazie Viessmann mam na 15-16 tys, pompę ciepła srednio 30 tysięcy, przy czym przy pompie odchodzi koszt budowy komina (ok 4 tys) i przyłącza gazu (1-2 tys). W nowym domu będę cenił bezobsługowość, jeżeli żona zechce 23 czy 24 stopnie to żeby to nie był problem, zawsze ciepła woda, niskie rachunki bardziej będę cenił niż zwrot z nakładu. Dane o domu: Parterowka 120 m użytkowej Rekuperacja 100% podlogowka Podłoga ściana grafit 20 cm Dach 30 cm wełna Okna 3 szyby U = 0,8(winergetic premium Oknoplast) Dziękuję i pozdrawiam Witam, Gdy posiada już Pan podłączenie sieci gazowej do budynku, najlepszym rozwiązaniem będzie wybór gazowego kotła kondensacyjnego. Podane przez Pana parametry budynku oraz zastosowanie systemu rekuperacji wpłyną na niskie zapotrzebowanie na energię. Dzięki temu lepiej zastosować kocioł gazowy, który mimo nieco wyższych rocznych kosztów ogrzewania budynku w porównaniu do powietrznej pompy ciepła, będzie cechował się niższym kosztem inwestycyjnymi. Dodatkowo kotły kondensacyjne cechują się bardziej stabilną pracą przy ujemnych temperaturach. Jeżeli zastanawia się Pan nad wyborem gazowego kotła kondensacyjnego, to polecam kotły marki Junkers-Bosch z rodziny Cerapur lub Bosch Condens, które cechują się najwyższą jakością wykonania, co gwarantuje wysoką sprawność. Posiadamy bogatą ofertę kotłów dwufunkcyjnych o szerokiej modulacji mocy palnika, dzięki czemu będą one odpowiednie dla każdej instalacji. W celu doboru oraz montażu odpowiedniego typu kotła polecam skontaktować się z jednym z Autoryzowanych Instalatorów, których wyszukiwarkę można znaleźć na stronie http://www.junkers.pl. Możliwy jest również kontakt telefoniczny pod infolinią o numerze: 801 900 810. Wybrany instalator doradzi wybór najbardziej korzystnego rozwiązania. Więcej informacji o naszych kotłach gazowych znajduje się na stronie http://www.junkers.pl/produkty/kotly/kotly-kondensacyjne/. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Junkers-Bosch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts