Regius 24.06.2018 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2018 Cześć, Miałem okazję przyjrzeć się z bliższa montażowi rynien. Zauważyłem, że pomiędzy hakiem a dachówką pozostawiona jest pustka i boję sie, że może to być zaproszenie dla zwierzyńca chcącego się gniazdowić pomiędzy dachówką a papą na deskowaniu (od frontu jest blacha, ale teoretycznie od spodu można się dostać). Czy jest się czego obawiać? Czy sam montaż jest prawidłowy patrząc pod kątem technicznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel Sowinski 25.06.2018 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 Witam, na zdjęciach nie widze żadnej kratki okapu, która zabezpiecza przed wlotem ptaków. Przy takim rozwiązaniu okapu jest ona konieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 25.06.2018 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 Na zdjęciu nr 2 widać pomarańczowa kratkę. Na zdjęciu nr 3 jej nie widać - mam nadzieję że jeszcze dołoża (wygląda że jeszcze nie skończyli w tym miejscu). A co myślisz o tej pustce nad hakami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel Sowinski 25.06.2018 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 Wiem co jest powodem, że ta pustka powstała. Choć ja robie inaczej to nie jest to złe rozwiązanie. Kwestia tych ptaków, no warto by było temu w jakis posób zapobiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel Sowinski 25.06.2018 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 Chociaż ze zdjęć ciezko jest mi ocenić czy coś ma szanse tam wlecieć czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts