tmkszlc 25.06.2018 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 Cześć, Zainteresowała mnie działka, dla której nie ma wydanych warunków zabudowy. We wniosku o wydanie WZ należy określić zapotrzebowanie na:- wodę (m3/dobę)- energię*elektryczną (kW)- gaz (m3/dobę) Na oku mam ten projekt domu (przyglądam mu się od dwóch miesięcy), ale jeszcze nie kupiony: https://www.archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-pod-swierkiem-2-mb6a2229257104 Dane, które widnieją pod tym projektem dotyczą jedynie ogrzewania: Ep (gaz): 74,23 [kWh/(m2*rok)] - nie jest to jednak to czego oczekuje urząd miasta czyli ilość m3 gazu na dobę. Czy możecie pomóc mi w wyliczeniu tych wartości? To pewnie muszą być jakieś orientacyjne wartości, ale nie wiem w sumie nawet co jest normą dla domu jednorodzinnego. Projekt domu taki jak w linku powyżej- parterowy- 111m2 powierzchni użytkowej, - 151m2 powierzchni całkowitej, - nad salonem wysoki sufit (5,4m)- piec gazowy z zasobnikiem wody (150-200l)- w użyciu miałyby być: piekarnik, lodówka, zamrażarka, zmywarka, pralka, kilka komputerów- gniazdko trójfazowe na zewnątrz domu w celu naładowania auta w przyszłości- dom docelowo dla 3-4 osób z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts