walent 25.06.2018 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 Witam,Chciałbym zamurować otwór drzwiowy pomiędzy garażem a pomieszczeniem gospodarczym, dom zbudowany jest z pustaka termophor 25 (stan surowy zamknięty) i chciałbym ciepłym pustakiem otwór zamurować, i mam kilka pytań1. czy ciepłym pustakiem to dobry pomysł?2. czy na zaprawie cementowej czy na kleju?3. stosować zbrojenie na zasadzie wiercić otwór i wsadzić pręt? Jak tak, to co ile warstw zbroić ( jest 9 warstw) i jak głęboko wiercić?4. Czy na samym końcu u góry szparę zakończyć pianką czy zaprawą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nervil18 05.07.2018 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 odświeżam temat. ktoś coś poradzi ? Też muszę zamurować drzwi zewnętrzne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walent 09.07.2018 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 Nikt mi jednak nie odpowiedział, ale ja już po robocie, popytałem poszperałem i zrobiłem to tak, użyłem ciepłego pustaka 24cm, na zaprawie cementowo-wapiennej-piasek stosunek 1/2/9. w co drugą warstwę wkładałem drut z jednej i drugiej strony, a na samym końcu u góry wyszła szpara 6 cm , więc nawkładałem tam ścinki z ciepłego pustaka i wszystko zalepiłem zaprawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts