Michał OZ 26.06.2018 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 Witam!! Z winy projektanta (oraz mojego niedopatrzenia) mam zbyt wąski węgarek boczny do bramy garażowej segmentowej(4cm). Otwór na bramę ma 500cm.Postanowiłem zmniejszyć otwór do 475cm, aby poszerzyć węgarek o 12 cm z każdej strony (poszerzenie wykonane z silikatu 12cm, niestety nie trzyma się do betonowego węgarka - mimo zastosowania kotw, bloczki nie są spójne, ruszają się). Teraz pytanie, czy można poszerzyć węgarek zamiast murowania belką drewnianą powiedzmy 12x24 z dwóch stron, później na to styropian i tynk?? Czy może zastosować jakiś inny patent?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 26.06.2018 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 A może po prostu wylać z betonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts