Asia 03.08.2002 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2002 Czy korzystaliście z architektów zieleni przy projektowaniu ogrodu? Jeśli tak to jak się sprawowali,czy jesteście zadowoleni?Czy znacie jakichś sensownych we Wrocławiu i okolicy? [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Asia dnia 2002-08-03 20:14 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 09.04.2005 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Myślę, że warto.Kuzynka korzystała i teraz ma piękny ogród. Ja niestety w Twoich okolicach nikogo nie znam.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 09.04.2005 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Ja tez mysle,ze warto,nie kazdy ma taka wiedze zeby to robic samemu no i wyobraznie co za jakis czas wyrosnie -:)polecam sam skorzystalem i jestem zadowolony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 16.04.2005 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2005 Też radzę skorzystać z pomocy fachowca. Sama uprawiam ogród od 15 lat, trochę się na tym znam ale i tak mam mam straszną ochotę zaangażować kogoś do wykonania projektu nowego ogrodu. Zwróć uwagę na to, że naprawdę ładne ogrody mają ci, którzy mieli projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 17.04.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2005 Wzięłam sobie ogrodników na projekt + wykonanie, jestem bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada24 19.04.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Wzięłam sobie ogrodników na projekt + wykonanie, jestem bardzo zadowolona ile kosztuje projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 25.04.2005 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Ja też chcę zlecić projekt architektowi.Ponieważ nie wiedzialam jak go znależć dałam ogłoszenia na: http://www.architekci.pl/ w dziale ogłoszeń.Jak do tej pory zgłosiło się z 15 osób, studentów i architektów krajobrazu.Ceny są różne - od 250,00 do 2500zł, ale większość oscyluje w granicach 500,00 - 700,00 zł. za projekt 3a ogrodu. Teraz tylko muszę się zdecydować kogo wybrać, ale to po spotkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 25.04.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Wzięłam sobie ogrodników na projekt + wykonanie, jestem bardzo zadowolona ile kosztuje projekt? Nie wiem, bo miałam "za darmo" tzn. wraz z całym urządzeniem ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 25.04.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Własnie zaangażowałam projektanta do urzasdzenia mojego ogrodu. Nie znam się na tym zupełanie więc sama nie dałabym rady. Powiedziałam co mi się podoba , że wolę kolorowe krzewy , drzewa niż żywotniki itp. itd.Że nie będę miała czsu poświęcąc się pielęgnacji. Projekt +wykonanie 6000 tys.W skład wchodzą:psikanie Randapem. rozplantowanie 6 kubików ziemi, wyrównanie terenu, zainstalowanie odpływów podziemnych od rynien, posianie trawy, posadzenie ok. 150 sadzonek, wysypanie korą, zbudowanie hustawki, miejsca na ognisko i" zamaskowani garazu blaszaka. Działka 12 arowa- do zgospodarowania ok.8 ar. Paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 25.04.2005 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Zdecydowanie warto !Zwykli zjadacze chleba nie znają tyle gatunków roślin, które można mieć w ogroszie. Na to wszystko nakładają się warunki glebowe (łaczenia roślin) , wymaania pielęgnacyne , intesywnośc wzrostu , określenie jak dane rośliny bedą wyglądały za kilka lat ... czy nie zdominują innych roślin.itp . naprawde jest tego wiele.Potem już można sukcesywnie samemu według projektu budować ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 25.04.2005 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Pewnie warto.... Ale nie pozwiliłabym obcej osobie dotknąć się do mojego ogrodu. Mam go w głowie odkąd kupiłam te zaorane 22 ary po kukurydzy i zobaczycie, że plany wcielę w czyn, choć małymi kroczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 25.04.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Jeszcze powinien pochodzic z tej miejscowosci najlepiej, a jak nie to miec rodzine albo mieszkac w poblizu, u mnie sa tak dziwne warunki, ze zaden architekt krajobrazu sie nie sprawdzil, on wie swoje, a natura nie da sie przewidziec, ogarnac i zrozumiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 29.04.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Mała poprawka. W cenie którą podałam wcześniej będzie 329 sadzonek. Paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts