bartek70 26.06.2018 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 Witam, Chce zrobić wylewkę w starej piwnicy(jest na równo z ziemią - dom kostka), gdzie dotychczas były trzymane ziemniaki, jabłka itd. Wybrałem zniszczoną ziemię i mam teraz pytanie jak zrobić wylewkę? pomieszczenie nieocieplone. Myślę dać tak:1. Piasek 5-10cm2. Siatkę zbrojeniową3. 2 cm betonu4. Folię i połączyć ją z papą na fundamencie 5. Dać wszystkie przewody, rurki itp.6. Siatkę zbrojeniową i wyrównać poziom betonem +/-5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 27.06.2018 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 5. Dać wszystkie przewody, rurki itp. Co będzie w tych rurkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek70 28.06.2018 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 Miałem na myśli peszle i w nich przewody od prądu, w posadzce chciałbym puścić również wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 28.06.2018 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 Nie wiem, jak masz pod pozostałą częścią budynku - ale może warto pomyśleć o izolacji posadzki? Pomieszczenie nieocieplone, jak napisałeś, ale czy ogrzewane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek70 29.06.2018 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Nie wiem, jak masz pod pozostałą częścią budynku - ale może warto pomyśleć o izolacji posadzki? Pomieszczenie nieocieplone, jak napisałeś, ale czy ogrzewane? Nie, ale dzięki za czujność Czy zakładając docelowo wyłożenie panelami podłogi zrobić beton 0.5cm niżej? chciałbym zlicować próg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 29.06.2018 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 To zależy od grubości wybranych paneli - możesz zrobić, ale pamiętaj o poprawnej /dokładnej izolacji wilgociowej, jak zrobisz obniżenie to wszystkie ewentualne przecieki tam wyjdą najpierw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts