klaudiusz_x 11.08.2019 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2019 Dwa dni po zalaniu wieńca go obciążać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawskip 11.08.2019 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2019 Przy tych temperaturach które były, klasie zastosowanego betonu, oraz odpowiedniej jego pielęgnacji, a także pozostawieniu go w szalunkach według kierownika budowy było wystarczające do nabrania odpowiedniej wytrzymałości do rozpoczęcia prac związanych z konstrukcją dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawskip 20.08.2019 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2019 (edytowane) ostatnio pogoda nie rozpieszcza, także prace robione raczej pod dachem. Rozszalowałem wieniec od środka (zostało jeszcze na zewnątrz), oraz zacząłem przygotowywać deskę czołową, która jak widać na poniższych zdjęciach została pokryta olejem bezbarwnym z filtrem UV. Takim samym olejem zostanie pokryta również podbitka. Tutaj widać jak wygląda surowa deska oraz zaraz po pokryciu olejem. olej którego używam: tutaj wszystkie deski już po drugiej warstwie: Edytowane 21 Sierpnia 2019 przez Slawskip zapomniałem dołączyć zdjęć ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 21.08.2019 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2019 Och zazdroszcze dachu nad glowa, u mnie dopiero za rok. Ps nie wiem czemu nie widac 2z3 zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawskip 21.08.2019 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2019 poprawione, już powinny się wyświetlać - poprawiłem również zdjęcia z poprzednich stron, także teraz powinny się wyświetlać wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawskip 10.09.2019 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2019 Trochę czasu minęło i w tym czasie udało się zrobić dach. Tutaj już łaty na swoim miejscu: i dachówka już na dachu: układanie dachówki: i już gotowy dach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 12.09.2019 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Zazdroszczę dachu... Ja mam nadzieje niebawem dołączę do tego grona, którym na głowę nie pada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawskip 13.09.2019 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2019 Zazdroszczę dachu... Ja mam nadzieje niebawem dołączę do tego grona, którym na głowę nie pada... To połóż membranę chociaż i już nie będzie padać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrick99 13.09.2019 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2019 To połóż membranę chociaż i już nie będzie padać gdzieś wyczytałem, że promienie UV źle wpływają na membrany i należy je jak najszybciej przykryć od momentu położenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ololek 15.10.2019 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Zainteresował mnie twój dom bo też planuje podobnych gabarytów ze ścianami nośnymi zewnętrznymi i dachem dwuspadowym z wiązarów kratowych.W dzienniku post o wykonaniu ław jest z lipca 2018 a potem kolejny post odnośnie szalunków na ławach w czerwcu 2019. Miałeś taką dużą przerwę w budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawskip 15.10.2019 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Miałeś taką dużą przerwę w budowie? Nie, tylko szalowanie ścian fundamentowych zajęło mi bardzo dużo czasu i praktycznie laliśmy je dopiero 16 listopada, potem tylko zaizolowałem je i zasypałem pospółką przed zimą, ale to już było w grudniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawskip 05.11.2019 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 dawno nie pisałem co się dzieje u mnie na budowie. Generalnie idzie bardzo powoli. Razem z tatą w roli pomocnika murujemy szczyty, idzie to powoli, bo wszystko trzeba wnosić coraz wyżej, pracujemy tylko w soboty i ewentualnie po pracy, ale że dni są coraz krótsze to tempo nie powala. Jak na razie wymurowaliśmy jeden szczyt: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawskip 22.04.2020 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 Po przerwie zimowej obudziłem się do życia i pech chciał, że przyszła epidemia. Mieliśmy mieć kredyt, na dokończenie budowy, ale ze względu na koronawirusa czekamy z wnioskiem kredytowym, aż sytuacja się nieco wyklaruje. Nie oznacza to że na budowie nic się nie dzieje. przez zimę zrobiliśmy rozeznanie w sprawie okien i 20 marca zamówiliśmy okna firmy Team Plast na profilu Veka (model Team Balance MD) razem z ciepłymi parapetami. Mieliśmy trochę zagwozdkę z tym jaki kolor okien chcemy, ale ostatecznie stanęło na białych. Realizacja zamówienia miała być na początku maja, więc myślę sobie, mam czas na przygotowanie otworów okiennych (a musiałem je dociąć, niektóre zwęzić, a balkonowe obniżyć, oraz zaciągnąć je klejem). W zeszły czwartek dostaję telefon, że okna już są i montaż może być w poniedziałek (20 kwietnia). Szybka myśl, że ja przecież jeszcze jestem w lesie z przygotowaniami, za to Adam (właściciel firmy montującej okna), mówi, jest dopiero czwartek, masz cały weekend, to do poniedziałku dasz radę. No i rzeczywiście na poniedziałek rano byłem gotowy do wstawiania okien. Nie ma to jak dobra motywacja dla samoroba Front domu z przygotowanymi otworami: Sypialnia i gabinet: gabinet i łazienka: kuchnia tutaj były otwory zwężane (dołożone po 2 cm XPSa z każdej strony): tył domu już z zamontowanymi ramami okiennymi: pokój córki: i już z oknem: front domu z oknami: tył domu z oknami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts