tomszar 26.06.2018 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 Budynek jednorodzinny 130m, styropian 15cm mieszkamy od 5 lat dopiero od tego roku mamy gaz, wcześniej ogrzewalismy dom drzewem i węglem, w załaczeniu zdjęcia kotłowni i tablica rozdzielaczy która jest wbudowana na klatce schodowej, mam dwa obiegi 270 metrów podłogówki i grzejniki w pokojach. I tutaj jest problem instalator Junkersa mówi że nie można zainstalować sprzęgła bo z kotłowni do rozdzielaczy jest jedno zasilenie, jak prawidłowo zainstalować ten piec, z góry wszystkim dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomszar 27.06.2018 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 jakiś schemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 27.06.2018 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 Dobrze mówi, rozdzielacz jest z pompką i zaworem termostatycznym.W czym jest problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomszar 28.06.2018 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 teres czyli można dopiąć piec do tej instalacji a jak byś podpiął pompkę która jest na rozdzielacz do podłogówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 09.07.2018 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 Możesz podłączyć kocioł do tego rozdzielacza. Podłączasz go tak samo jak poprzedni węglowy. Nie będą to co prawda najlepsze warunki do oszczędności.Żadnego sprzęgła nie dajesz, bo nie ma sensu. Minus jest taki, że na kotle zawsze będziesz musiał utrzymywać koło 45-50 stopni lub nawet więcej żeby ten mieszacz działał prawidłowo. Jakbyś to chciał zrobić w 100% poprawnie, to musisz od nowa podłączać ten rozdzielacz z kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomszar 10.07.2018 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2018 Teres dzięki za podpowiedź, słuchaj a co byś powiedział jakbym grzał tylko grzejnikami (bez podłogówki) ich moc 6800kW na wejściu 55C, według strony ciepłowłaściwe mój dom potrzebuje ciepła 7,2 kW i jeszcze jedno pytanie mówisz żeby na 100% działało, to nowy rozdzielacz powinien być w kotłowni a stary do likwidacji? (mógłbyś coś więcej na ten temat napisać) z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 11.07.2018 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Ale czemu masz grzać tylko grzejnikami? Przecież z tego rozdzielacza tą podłogówkę też trochę uruchomisz.Nie napisałem, że nowy w kotłowni. Po prostu musiałbyś od tego starego rozdzielacza odłączyć część dla podłogówki i tylko dla niej zrobić nową nitkę z kotłowni. Wtedy w kotłowni robisz zawór mieszający itd.Z tym, że tak jak Ci pisałem, ja bym zaczął na początek bez przeróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomszar 11.07.2018 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Dzięki teres tak zrobię jak mówisz i zobaczymy jak to będzie działać i ile gazu w sezonie pójdzie, dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 25.01.2019 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Witam, Opinia instalatora, który był na miejscu inwestycji zazwyczaj jest prawidłowa. Zawsze może Pan skonsultować się z innym instalatorem, czyli zasięgnąć innej opinii. Stosowanie sprzęgła jest nieuzasadnione, gdyż kocioł dostarcza czynnik bezpośrednio do rozdzielacza przy zastosowaniu wbudowanej pompy obiegowej. Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant Junkers-Bosch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolys 29.03.2019 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Podepnę się pod temat , bo mam taki sam piec.Otóż piec kupiony, podpięty i uruchomiony przez serwis junkersa, ale tylko grzanie CO, bo byłem przed montażem solarów i zasobnika CWU, funkcja grzania CWU wyłączona.Obecnie jestem po montażu zasobnika i chciałbym uruchomić grzanie wody. Czy mógłby mi ktoś krok po kroku napisać jakie funkcje i parametry mam ustawić na piecu i na regulatorze żeby to zadziałało jak należy? Wężownica zasobnika podłączona i odpowietrzona, czujnik temperatury zamontowany w zasobniku (był w komplecie z piecem)Piec junkers cerapur smart zsb 14-5Sterownik CW 400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 17.04.2019 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 Witam, W sprawie wprowadzenia poprawnych ustawień kotła Cerapur Smart ZSB 14-5, zachęcam do bezpośredniego kontaktu z jednym z naszych Autoryzowanych Serwisantów. Serwisant sprawdzi instalację oraz pomoże w wyborze poprawnych ustawień, dzięki czemu Pana kocioł będzie pracował poprawnie. Wyszukiwarkę Instalatorów w Pana okolicy można znaleźć na stronie http://www.junkers.pl. Możliwy jest również kontakt telefoniczny z Autoryzowanym Serwisem pod numerem infolinii: 801 900 810. W razie pytań chętnie pomogę. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant Junkers-Bosch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts