MaciekTyr. 27.06.2018 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 (edytowane) Konkretnie chodzi o parterowe mieszkanie na Teneryfie. Chciałbym zrobić aktywny (grawitacyjnie) wlot powietrza do sypialni i pomyślałem o zastosowaniu znanej z kotłowni "zetki". Otwieranie okien ma ten minus, że od strony ściany zewnętrznej jest pasaż i dość częsty hałas (swoją drogą, zastosowanie kanału typu "zet" znamy chyba tylko z kotłowni a wydaje mi się wdzięcznym rozwiązaniem w letnim chłodzeniu nagrzanych sypialni) Warunki - temp. zewn 19-27oC ale w sytuacji kiedy ma pracować zetówka, przy zamkniętych oknach (nocą) zawsze temp. na zewnątrz jest niższa od tej wewnątrz o kilka oC http://nad.pisz.pl/images/2018/06/27/DSC_0002.jpg Czyli zabudowa g-k wewnątrz i górny otwór (wlot) robimy pionowy a dolny (wylot w środku) - o tych samych rozmiarach, ale poziomy (względy wykorzystania przestrzeni). Chciałem się upewnić, czy w tych warunkach tak układ góra-dół Edytowane 27 Czerwca 2018 przez MaciekTyr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts