robos2234 30.06.2018 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2018 Za 30k bez samodzielnego DZ ale widzę ze zapatrzony jestes w powietrzne wiec raczej szukam opini kogos z gruntowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 30.06.2018 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2018 Za 30k bez samodzielnego DZ ale widzę ze zapatrzony jestes w powietrzne wiec raczej szukam opini kogos z gruntowymi Daleko mi do zapatrzenia na cokolwiek tym bardziej,że chciałem ogrzewać dom prądem a co najlepsze w 2011r miałem ofertę na gruntową z odwiertami z firmy ghs za 20tys.zl ale jednak wybrałem powietrzną i już od 5 lat tak jest. Nie jestem po prostu ignorantem idacym ślepo zgodnie z paplaniniem a draze temat. Np.tym razem zadanie z matematyki dla Ciebie bo instalator pomp gruntowych wymiga się z odpowiedzi: Zatem jako wytrawny matematyk policz zużycie energii i jej koszt dla domu,którego zapotrzebowanie na ciepło i zużycie na cwu wynosi 10000kWh czyli dom ok.150m2 Przy gruntowej niech będzie to COP nawet 4,5 a dla powietrznej skromne 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 01.07.2018 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2018 witam pytanie do znawców pomp gruntowych mam kontakt z działem technicznym firmy silesia term i chciałem uzyskać niezbędne informacje o co mam zapytać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 27.07.2018 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Witam, Zachęcam Państwa również do zainteresowania się powietrznymi pompami ciepła z rodziny Logatherm marki Buderus. Nasze pompy cechują się solidnym wykonaniem, posiadają wysokiej klasy sprężarkę i wymiennik ciepła. Gwarantuje to długą żywotność i wysoką sprawność wytwarzania energii cieplnej. W sprawie odpowiedzi na Pańskie pytania oraz pomocy przy doborze, wycenie oraz montażu zachęcam do kontaktu z jednym z Autoryzowanych Instalatorów naszej marki. Ich wyszukiwarkę w zależności od regionu można znaleźć na stronie http://www.buderus.pl. Możliwy jest również kontakt telefoniczny z autoryzowanym serwisem marki pod numerem infolinii: 801 777 008. Bardziej szczegółowe informacje o pompie ciepła dostępne są na stronie internetowej: http://www.buderus.pl/produkty/kategorie-produktow/pompy-ciepla/ Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts