Anija302 27.06.2018 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2018 Witajcie. Potrzebuję dosyć niestandardowej porady. Chodzi o piekarnik elektryczny, a dokładniej o jego sposób osadzenia w zabudowie. Szafki kuchenne, które mam mają 50 cm głębokości, do tego dochodzi 5 cm blatu za szafkami, co razem daje 55 cm. Piekarnik ma 54 cm głębokości (część piekarnika w zabudowie). Po jego montażu okazało się, że pomiędzy tylną ścianą piekarnika, a ścianą w kuchni jest tylko 1 cm przerwy. Czy ktoś z Was ma podobną sytuację i może się wypowiedzieć, czy taka mała odległość wpływa w jakikolwiek sposób na prawidłowość funkcjonowania tego sprzętu, tj. np. odpowiednią cyrkulację powietrza dookoła piecyka itp.? W instrukcji obsługi zupełnie nic na ten temat nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 28.06.2018 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 bo czoło szafki powinno być w odległości 60cm od ściany. Te marketowe szafki maja z reguły 50cm głębokości i powinny być oddalone od ściany 10cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bombastian 30.12.2020 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2020 Trochę odświeżę temat: Posiadam szafkę pod piekarnik, która ma 50 cm głębokości. Chciałem kupić sprzęt o gł. do 55,9 (obecnie najmniejszy standard), ale większość rysunków technicznych jakie widzę na stronach AGD przedstawia minimalny wymiar o parę centymetrów większy niż posiada moja szafka. Czy chodzi o to, że ścianki piekarnika muszą być w całości odizolowane płytami? Czy mogę jednak nie przejmować się tymi kilkoma centymetrami? Kolejna, WAŻNIEJSZA sprawa - za potencjalnym piekarnikiem, prócz gniazdka, mam przyłącze gazowe i rurę odprowadzającą od zlewu (głupie metody wykończenia w wykonaniu poprzedniego właściciela). Jeśli bym czymś zaizolował te rzeczy to piekarnik mógłby być do nich "dociśnięty"? Odsunąłem szafki od ściany już maksymalnie właściwie i wychodzi mi około 53 cm miejsca na piekarnik. Pomyślałem więc, że przy montażu przedłużę po prostu szafkę kawałkami forniru żebym mógł przymocować sprzęt. Nie wiem czy to wszystko ma prawo bytu... Poradźcie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.