Pacynka 03.10.2004 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2004 No własnie jak w temacie, konkretnie chodzi mi o to, czy wybudowanie sobie dojazdu do drugiej lini zabudowy jest wielkim nadszarpnięciem budżetu. Mam na oku taką działkę, jest wytyczona do niej droga wzdłóz pierwszej posesji (25m), dalej jest już upatrzona działeczka. Czy samo utwardzenie jest wielkim problemem i wyzwaniem? Mozecie podzielic sie swoimi doswiadczeniami spostrzezeniami? PozdrawiamPacynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macieii 04.10.2004 02:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 A to zależy jaką drogę chcesz budować. Jak chcesz oszacować drogę z kostki bauma przyjmij po 70 PLN za mkw (to tak na oko, wszystko zależy od kostki i brukarza), szerokość drogi np. 3,5 m. i już masz. Samego utwardzenia nie polecam bo się "roztwardzi" i będzie błotko na podwórku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 04.10.2004 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 I musisz uwzględnić odpowiednią szerokość drogi, coby Ci się wszystkie media pomieściły a i samochody ciężarowe nie musiały po płotach jeździć.Czyli 4,5 - 5 m.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacynka 05.10.2004 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Dzięki, na dzień dzisiejszy temat sie zdeaktualizował, bo działka odpadła, ale wiedza na pewno się przyda. Raczej rzadkością są działki z bezposrednim dojazdem asfaltowym . Szukam dalej swojego kawałka ziemi na tym świecie Pozdrawiam P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petroniusz 08.10.2004 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Życzę wszystkiego najlepszego w poszukiwaniach , ale jeszcze daleka droga przed Tobą , ja znalazłem już dawno swój kawałek ziemi ale , urzędnicy za biurkami potrafią człowiekowi ten widok trochę przyćmić , zaczynają się schody z doprowadzeniem wody itp. itd. wszyscy jesteśmy traktowani w urzędach jak intruzi , którzy zakłócają spokój siedzącym za biureczkami bufonom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacynka 10.10.2004 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2004 Życzę wszystkiego najlepszego w poszukiwaniach , ale jeszcze daleka droga przed Tobą , ja znalazłem już dawno swój kawałek ziemi ale , urzędnicy za biurkami potrafią człowiekowi ten widok trochę przyćmić , zaczynają się schody z doprowadzeniem wody itp. itd. wszyscy jesteśmy traktowani w urzędach jak intruzi , którzy zakłócają spokój siedzącym za biureczkami bufonom. Dziękuję, dziekuję. Zobaczymy jak to będzie. Jak na razie mam wrogie nastawienie do agencji pośrednictwa. Dzwoni sie do nich, przedstawiają oferty i gdy coś mnie zainteresuję, proszę o podesłanie szczegółów na maila. Na ponad 20 takich rozmów z minionego tygodnia, maile przyszły w liczbie trzech Mają klienta chyba lekko w poważaniu. Wczoraj dokonalismy objazdu po interesujacej nas okolicy i znaleźliśmy osoby, które mają cos do sprzedania. Wychodzi na to, że kilka godzin bezposrednich poszukiwań na własną rękę daje lepsze efekty niż tydzień wiszenia na telefonach. Czyli już na starcie jest lekko pod górę, a z tego co piszesz wynika, ze niezłe schody mogą zacząć się w urzędniczej machinie Ech, trzeba mieć solidne zdrowie i ogrom cierpliwości, ale nagrodą jest własny dom i pożegnanie z blokowiskiem Pozdrawiam Pacynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petroniusz 10.10.2004 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2004 Trzeba walczyć zaciekle z przeciwnościami losu i urzędów , szukanie działki , tak jak napisałaś, to zadanie które lepiej i przyjemniej i taniej wykonasz sama. Ja na przykład "oczarowałem" pewną panią w geodezji, a ona w zamian pokazała mi adresy ludzi którzy mają grunty budowlane na sprzedanie. Może Tobie też się uda kogoś "oczarować " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacynka 11.10.2004 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Odwiedziny w urzędzie juz były, ale z zapytaniem o zakup działek bezpośrednio od urzędu, ceny dobre ale działki juz niekoniecznie Wczoraj dostaliśmy info o fajnej ziemi, cena w przeliczeniu za metr tez jest kusząca, ale metrów jest 1000 i suma się robi dość spora, ale zobaczymy co z tym zrobimy, może się skusimy , bo okolica jest ładna i wszędzie blisko. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petroniusz 11.10.2004 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Powiem szczerze, że będąc bogatszy w doświadczenia ,mogę poradzić , iż czasami lepiej jest kupić działkę większą a nie uzbrojoną , niż gnieść się na kilku metrach ale mieć podłączone wszystkie "media " , czasami ludzie przesadzają z ceną uzbrojonych działek , a ja już wiem że doprowadzenie instalacji wymaga "zmęczenia "urzędasów , po jakimś czasie mają cię dość i załatwiają sprawę za którą chodzisz. Dlatego potzreba mnóstwo wytrwałości. Ale jaka satysfakcja ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts