tomekwro 28.06.2018 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 Witam.Kupiłem niedawno dom w budowie, więc pewnie nie raz będę jeszcze Was męczył na forum, zanim ogarne tematy.Mianowicie: w zakupionym domu nie do końca odpowiada rozkład ścianek dziełowych i chcielibyśmy je przesunąć/przenieść. Czy jest sens próbować odzyskać bloczki z aktualnych ścianek (ytong 12cm)? Jeśli tak to w jaki sposób próbować odzyskać bloczki, by w miarę się z nich dobrze póżniej murowało, i by zbyt bardzo ich nie pouszkadzać. Pilą szablastą? Szlifierką kątową 250? Macie jakieś inne sposoby/porady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 28.06.2018 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 Tynk z tych ścianek z bloczków Ytong też będziesz skuwał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwro 28.06.2018 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 Tynk z tych ścianek z bloczków Ytong też będziesz skuwał? No tak, zapomniałem dodać, że dom jest w stanie surowym zamkniętym, tak więc póki co mam tam tylko wymurowane ścianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 28.06.2018 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 Robiłeś kalkulację nakładu pracy na odzyskanie bloczków vs. koszt nowych + utylizacja starych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 28.06.2018 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 Wybij pierwszy bloczek, nastepnie przecinakiem szerokim z czoła zobacz czy bloczki odchodzą od siebie, jak nie odchodza to ich nie odzyskasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts