Ziggy 28.06.2018 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 Witam, pacjentem jest płaski dach na budynku z lat 50-tych. Dach jest w niezłym stanie, to znaczy nic nie przecieka, nie ma widocznych pęknięć. Obecna powłoka ma około 20 lat. Pojawiły się na nim mniejsze i większe bąble, głuche miejsca, odklejenia papy od blach a także mchy (te dopiero od jakichś 2 lat....) - jak na zdjęciach. Mchy udało mi się zeskrobać szpachelką oraz lekko zetrzeć szczotką drucianą, choć nie wiem czy to było najlepsze rozwiązanie. Najwyższa pora wykonać poprawki zabezpieczające i stąd pytanie do Was: - czym zabezpieczyć powierzchnię papy przed mchami i grzybami powstającymi szczególnie na obrzeżach dachu (tuż przy spadzie do rynien) ? - jak zlikwidować bąble (czytałem o różnych szkołach napraw) i czym potem podkleić papę ? - jak podkleić odlepioną pape od blach a także jak najlepiej uszczelnić obróbkę kominków, kominów, masztu (jaka masa, aby była trwała) ?? - oraz, czy papę pokrywa się jakimś preparatem, aby w lecie nie grzało tak bardzo w mieszkaniu znajdującym się bezpośrednio pod dachem ? Z gory dziękuję Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CANADA WATERPROOF SYSTEM 29.06.2018 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 dzień dobry , proponuje nasz produkt gumę w płynie CWS R - jak zlikwidować bąble (czytałem o różnych szkołach napraw) i czym potem podkleić papę ? Przeciąć wzdłuż i przykleic pape na gume CWS R , jezeli papa rozeszła sie / naciągnęła sie to odciac fragment 5mm wzdłuż przeciecia podkleic pape na gumę CWS R , potem przesmarowac nacięcie , przełożyc geowłókniną i ponownie guma CWS R - jak podkleić odlepioną pape od blach a także jak najlepiej uszczelnić obróbkę kominków, kominów, masztu (jaka masa, aby była trwała) ?? Guma CWS R , geowłoknina i guma CWS R - trwale , elastycznie i bezszwowowo - oraz, czy papę pokrywa się jakimś preparatem, aby w lecie nie grzało tak bardzo w mieszkaniu znajdującym się bezpośrednio pod dachem ? Pape i gumę CWS R można przemalować lakierem z cząsteczkami aluminium - produkt na bazie rozpuszalnika więc delikarnie z grubością nakładania !!! . Zużycie ok 0,15 -0,3 l na m2 . Otrzymujemy srebrną powierzchnie która odbija promienie słoneczne i zmniejsza temperature dachu . Jeszcze go nie ma naszych stronach ale pod [email protected] mozna u nas uzyskac informacje i kupic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts