DEFENCE 28.06.2018 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 Witam. Jako że niedawno zaczął pukać mi boiler podczas gdy odkrece obojętnie która baterie w domu z ciepłą wodą.Myślałem że to się coś zapowietrzylo po ostatniej przerwie w dostawie wody ale przez miesiąc nic się nie poprawiło. Więc rozkręciłem dolna osłonę i przypadkiem zobaczyłem że z grzałki kapie. Wymieniłem grzałkę oraz anodę magnezowa wywaliłem z boilera kamien, przepłynąłem i skręciłem wsio do kupy.Dwa trzy dni był spokój i znowu się zaczęło.Stukanie pojawia się tylko na ciepłej wodzie, jest to taki stały puk puk puk. Co waszym zdaniem to może być ? Uszkodzony zawór bezpieczeństwa nie zauważyłem aby z niego kapało.Dziękuję i oczekuje na pomoc.Boijler Delfin Plus pionowy 1.5 kW grzałka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEFENCE 17.07.2018 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2018 Witam ponownie zmieniłem zawór bezpieczeństwa nic nie pomogło.Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 17.07.2018 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2018 Odkamienić grzałkę, niekiedy to stukanie/pukanie jest nieusuwalne wydają je połączenia wewnątrz bojlera lub sam zbiornik i jego połączenia gwintowane.Sprawdź również filtr wody zimnej zasilania bojlera, perlatory w bateriach i filtry wody w zaworach przyłączeniowych wężyków zasilania baterii umywalkowych czy zlewozmywakowych( jeśli sytuacja wystąpiła po braku wody może jej parametry uległy zmianie? wzrost lub spadek ciśnienia, pojawienie się zanieczyszczeń.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts