zyhu 30.06.2018 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2018 Witam,chciałbym zrobić wiatę i przedłużyć dach garażu. zostało mi trochę krokwi po budowie domu 10x20 potrzebuję 6 takich krokwi, ale mam 4x 4 krokwie 4m czy dosztukowanie dwóch krokwi nie będzie stanowiło problemu ? szkoda mi tego drewna, kawał drzewa jak widzicie po wymiarach planowałem dosztukować na 1,5m dwie krokwie dając 3 pręty fi 12 z nakrętkami i z 6 długich troxów dosztukowane krokwie rozdzieliłbym tak, aby nie były koło siebie jednak mam obawy, bo wiata to prawie poziomy dach i siły uginające są przy dachówce ceramicznej spore prośba o opiniędzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 01.07.2018 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2018 Ja tam nie wiem co masz co potrzebujesz co planujesz. Zadać pytanie trzeba umieć. Twoje czytałem ze 3 razy i nic "ale mam 4x 4 krokwie" 4x4 to nawet na laty za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 02.07.2018 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2018 (edytowane) ok. potrzebuję pod wiatę 6 krokwi 10cmx20cm 5,5metra długie mam po budowie 4 krokwie 10x20 po 4 metry pytanie, czy mogę z nich zrobić 2 krokwie dając zakładkę 1,5metra szkoda mi tych belek to i po co płacić za drewno jeszcze raz pytanie, czy taka dosztukowana krokwia się nie ugnie. planowałem połączyć ją 3 śrubami fi 12 i z 6 szt troxów 16 cm chodzi mi o takie coś, tylko nie na murłacie Edytowane 2 Lipca 2018 przez zyhu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 06.07.2018 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 nikt nic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts