mercii85 30.06.2018 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2018 Witam Chciałbym prosić Was o pomoc. Czy można ułożyć wełnę nad sufitem podwieszanym poddasza użytkowego jak na rysunku? Wełna ma grubosc 20cm ,jetki 18cm. Odleglosc stelaża od elementów drewnianych to 6-8cm. Wełna opieralaby się o stelaz i wchodziła pomiędzy jętki na glebokosc 12-14cm. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 01.07.2018 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2018 Jeżeli w miejscu drewnianych belek będzie ocieplenie to nie widzę problemu. Załączam szybką analizę z http://www.ubakus.de Może warto podciąć wełnę na krawędziach tak aby powstałe zakładki nachodziły na jętki. Łatwiej będzie to wykonać przy użyciu płyt z ze skalnej wełny mineralnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 02.07.2018 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2018 Możesz tak ale lepiej dać 2 warstwy - 15 cm między jętki i 5 lub 8 cm pod jętki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mercii85 03.07.2018 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2018 Dziękuje za pomoc. Będę musiał zrobić tak jak pisałem. Już od dawna mam kupioną wełnę 20 cm. Mam nadzieję że takie ocieplenie wystarczy. Strych nad tym stropem też będzie ocieplony wełną 15 cm pomiędzy krokwiami w jednej warstwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts