fastplayer 02.07.2018 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2018 Witam. Po wkopaniu rur kanalizacyjnych w fundamencie na zawibrowanym piachu głębokość wyszła mi bardzo wysoko tz od połowy rury są przykryte tylkoz 10 cm piaskiem a w skrajnym punkcie połowa rury jest praktycznie nie przykryta. Teraz powinna przyjść płyta 0 którą będę wylewał na 15 cm. Pytanie jest czy taki beton może mieć styczność z rurami ? Czy jest możliwość, że rury zostaną uszkodzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo13 02.07.2018 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2018 Dlaczego wyszło tak wysoko, może spadki są grubo zwiększone. Po co Ci płyta 15 cm, zrobisz 10 i już zwiększysz "otulinę piaskową" kanalizy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fastplayer 03.07.2018 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2018 15 cm ponieważ w środku nie mam żadnych ścian nośnych. Tak jest w projekcie i tak chciałbym zrobić. Wyszło jak wyszło i teraz mnie męczy pytanie czy otulina musi być zachowana czy nie będzie to miało znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo13 03.07.2018 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2018 Nie ma znaczenia styk betonu z rurą. Ale masz tego świadomość że chociaż tym miejscu co rura wystaje połowę to chudziak będzie miał te powiedzmy 8 centów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fastplayer 04.07.2018 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 dlaczego akurat 8? bedzie miał z 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts