FouNN 02.07.2018 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2018 (edytowane) Witam. Mam pytanie dotyczące insalacji listwy led. Listwa miała by biec na suficie przy ścianie i wynosić 17 metrów. Zastanawiałem się nad jakąś z Aliexpress bo zależy mi na niskiej cenie. Kupiłbym 4 rolki po 5 metrów i... co dalej?Jak najłatwiej połączyć je w jednej linii? Czy można zrobić "obwód zamknięty", że listwa podpięta byłaby do zasilacza z dwóch stron aby uniknąć spadku napięcia? Pobór: 3.84 w/m Pozdrawiam. Edytowane 2 Lipca 2018 przez FouNN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 02.07.2018 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2018 Taką taśmę należy zasilać co kilka metrów. Inaczej dupa zbita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kobax 06.07.2018 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 Możesz zlutować obie taśmy do siebie w spacjowanie do tego wyznaczonym miejscu (nożyczki i przerywana linia) lub zastosować złączkę. 17m. taśmy która zużywa 3.8W to wystarczy ci zasilacz 70W. Nie dawno opisywaliśmy u siebie temat montażu taśm ledowych. Przeczytaj sobie: http://bit.ly/2Ku53VB Kupisz taśmy led na Aliexpress?? Słaby pomysł.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts