Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wylewka betonowa w garażu - krok po kroku

Recommended Posts

Witam wszystkich w raz z moim pierwszym postem na forum :-)

Jako iż, jestem totalnym amatorem w tego typu rzeczach jednak w końcu chciałbym nabrać jakiegoś doświadczenia, proszę Was o kilka porad/instrukcję jak wykonać wylewkę w moim garażu. Nie musi być ocieplana ani nic z tych rzeczy. Po prostu płaska betonowa powierzchnia.

Niestety mam problem z dodaniem zdjęcia, ale pomieszczenie ma około 16m2 i na tą chwile wysypane jest piaskiem z drobnym gruzem. Pewnie najpierw musiałbym wylać jakąś warstwę wyrównującą i dopiero potem właściwą wylewkę?

I jaki byłby orientacyjny koszt takiej akcji?

Z góry dzięki za wszelkie porady :)

Witam wszystkich w raz z moim pierwszym postem na forum :-)

Jako iż, jestem totalnym amatorem w tego typu rzeczach jednak w końcu chciałbym nabrać jakiegoś doświadczenia, proszę Was o kilka porad/instrukcję jak wykonać wylewkę w moim garażu. Nie musi być ocieplana ani nic z tych rzeczy. Po prostu płaska betonowa powierzchnia.

Niestety mam problem z dodaniem zdjęcia, ale pomieszczenie ma około 16m2 i na tą chwile wysypane jest piaskiem z drobnym gruzem. Pewnie najpierw musiałbym wylać jakąś warstwę wyrównującą i dopiero potem właściwą wylewkę?

I jaki byłby orientacyjny koszt takiej akcji?

Z góry dzięki za wszelkie porady :)

Zagęść ten piasek , mokry lepiej się zagęszcza. A czym babą albo ciężkim przedmiotem jakimś klocem . Poznasz jak po sobie śladów nie zobaczysz . No prawie . Jak prosto to na dylatacji ułóż zbrojenie . Najprościej byłoby siatkę zbrojeniowa ale pręty kupuj nie w centrach handlowych ale tam gdzie takie maja to ci dotną na wymiar. A co i jak to na youtubie zobaczysz wpisz płyta fundamentowa posadzka itp.