Darus2104 05.07.2018 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 Witam. Może ktoś podpowiedzieć jak wykonać przejście łukowe wewnątrz budynku ? Wiem że mogę użyć płyt GK ale jakie profile i jak to ma wyglądać nie mam pojęcia . Proszę o pomoc . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 06.07.2018 03:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 pewien nie jestem ale powiedzmy masz przejscie w scianie ktora ma grubosc 25cm, wiec tniesz pasek GK na szerokosc 25cm i dlugi ... no pewnie co najmniej 2 metry, trzeba odmierzyc, nacinasz go to 15-20cm zeby zrobil luk i sie wkleja? tak u mnie gosc robil lata temu chyba. to był pustak "pianiok" i wczesniej pila reczna sam wycinalem juz w ksztalcie luk zeby latwiej bylo, gk to obróbka w zasadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 16.07.2018 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 Witam. Może ktoś podpowiedzieć jak wykonać przejście łukowe wewnątrz budynku ? Wiem że mogę użyć płyt GK ale jakie profile i jak to ma wyglądać nie mam pojęcia . Proszę o pomoc . Pozdrawiam Szanowny Panie, rozwiązaniem może być nacięcie płyt co 15-20 centymetrów i nadanie im następnie odpowiednich kształtów. Do obróbki można użyć specjalnych, elastycznych narożników wykonanych z tworzywa sztucznego. Do przyklejenia płyt posłuży klej gipsowy ACRYL-PUTZ® KG31. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts