dareczko 05.07.2018 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 Witam !Mam pytanie odnośnie tynku Knauf mp 75 na ściany z BK.Czy jest opcja wygładzenia nierównosci cienką warstwą na ścianach z betonu komórkowego tym tynkiem bez zacierania filcem bo z tego co wiem mp 75 daje się minimalnie 8 mm (chodzi o to żeby tynk się nie rozwarstwiał).Chciałbym wyrównać BK cienką warstwą bez zacierania a potem dwa razy gips.Czy ktoś próbował tą metodą i czy po pewnym czasie z racji cienkiej warstwy nie zrobi się pajęczyna na ścianach.Dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 05.07.2018 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 Mam tynk w kotłowni/buforowni na BK zrobiony z kleju i siatki. Najpierw wklejona siatka, a następnie druga warstwa zatarta na gładko i pomalowana. Wygląda rewelacyjnie, tak że resztę ścian wykonam tą metodą.Zbyt długo mieszkam z gładkimi ścianami gipsowymi i zapragnąłem w nowym domu ścian z lekkim piaskiem. PozdrawiamCezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firepunch 06.07.2018 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 (edytowane) Ja tez szukam metody na cienki tynk do pomieszczen. Sciany rowne i szkoda nakladac 10mm materialu.Znalazlem tynk KNAUF BLAUBAND cienkowarstwowy ale nigdzie nie jest dostepny... chyba go wycofali. Co mozna zastosowac na sciany aby sie trzymalo przy grubosci 1-3mm ? Edytowane 6 Lipca 2018 przez firepunch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dareczko 06.07.2018 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 Znalazłem jeszcze cienkowarstowy tynk do bk ATLAS KB-TYNK jak podają jest on od 2 do 8 mm stosowany do gazobetonu może ktoś sie wypowie na ten temathttp://www.pcmb.net.pl/produkty/atlas-kb-tynk,kkgbdatg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts