foxer 06.07.2018 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 Cześć! Tak jak napisałem mam konkretne pytanie i liczę na pomocną radę. Chcę ocieplić skośny dach wełną (myślałem o 25 cm), ale mam już ocieplony strop styropianem 5 cm, na którym jest posadzka jastrychowa. Czy w tym wypadku mogę zastosować w dachu ocieplenie "tylko" 20 cm ? Jest to poddasze-graciarnia i głównie zależy mi, żeby część mieszkalna pod strychem była zaizolowana, na samym poddaszu może być trochę chłodniej. W skrócie czy ocieplenie dachu wełną 25 cm da taki sam efekt jak ocieplenie dachu 20 cm i stropu 5 cm ?? Mam nadzieję, że przedstawiłem to jasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 10.07.2018 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2018 Ze względu na brak możliwości uzyskania szczelności dla przestrzeni powietrznej na takim poddaszu-graciarni nie można ocieplenia sumować z podłogi i skosów. Ciepło z dolnego pomieszczenia przenika na strych więc aby ograniczyć straty lepiej docieplić strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts