monas 03.10.2004 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2004 Mam pytanie?? potrzebuje system grzewczy do malego domku 120m, cos ekonomicznego i powiem, ze zalezy mi na dobrej cenie,,, Jestem wlasnie na etapie podlaczania systemu wlacznie z woda. Co mozecie doradzic zaproponowac powiem szczerze, ze ja juz jestem tak skolowana ze nie potrafie zdecydowac,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 03.10.2004 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2004 Właściwie to nie wiadomo czego Ci trzeba poza tym że ma być ciepło no i może tanio Opał stały piec na opał stały lub kominek gaz lub olej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wejlantf 04.10.2004 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 ja mam u siebie ok.110m2 powierzchni, postawiłem kominek (wkład za ok. 2.000 zł.), sam zrobiłem rozprowadzenie gorącego powietrza na pokoje. Myślę, że to świetny sposób na dogrzanie domu. Wprowadzam się na zimę i zobaczymy jak będzie działać. Do tego mam kocioł gazowy 1-funkcyjny + zasobnik ciepłej wody zasilany gazem płynnym z butli 2700l zakopanej pod ziemią. A ponieważ za kilka lat ma być u mnie gaz ziemny, myślę, że to najrozsądniejsze rozwiązanie. Aha, jak dobrze pójdzie to kocioł zamontuje mi ten Pan z Siemiatycz (patrz wyżej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 04.10.2004 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Albo tanio albo... wygodnie 120 m aż prosi się o kominek (z dobrym wkładem do ciągłego palenia) z DGP (czyli rozprowadzeniem ciepłego powietrza). To tanio. Prócz tego - aby było wygodnie - ogrzewanie np. olejowe lub gazowe. Nie napalisz w kominku (wyjazd, lenistwo itepe) to włączy się piec (olejowy, gazowy). Tak mam. I póki co palenie w kominku to taka frajda. że piec (olejowy) grzeje nam tylko wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej michał 04.10.2004 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 nie wiem czy wybralem dobre rozwiazanie ale jak na razie po pierwszych probach jestem zadowolony.kominek lechmy z plaszczem wodnym zasilajacy grzejniki i bojler z ciepla woda, ogrzewaniem drugim maja byc ( probnie pierwszej zimy) grzejniki elektryczne. dom o powierzchni 110 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaZ 05.10.2004 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Hej, ja za radą mojej architekt zrobiłam centralkę na gaz i mam do tego zamiar dołożyć kominek z płaszczem wodnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia.m 05.10.2004 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 jA ROBIE PIEC NA EKO GROSZEK - Z ZASOBNIKIEM - KOSZT 5000 ZŁ. ROCZNY KOSZT OPALU OK 900 ZŁ. - PODOBNO , BO TO NA RAZIE PLANY.POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalek 05.10.2004 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Chętnie pomogę, doradzę, wykonamhttp://www.polska-siec-instalacyjna.pl[email protected]0609235811 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts