Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

warunki zabudowy a projekt

Recommended Posts

witam serdecznie,

dostałem na działkę warunki zabudowy, chciałbym na niej postawić bliźniaka (wstępnie mam już wybrany projekt) moje pytanie brzmi, czy projekt jest odpowiedni? działka ma 20m szerokości natomiast maksymalna szerokość elewacji frontowej to 16m wychodziło by, że po każdej z stron zostaje 2m, jeśli będą okna po bokach to powinno być 4m(z tego co się orientowąłem), jak to interpretować? czy jest ktoś biegły w temacie i miałby chwilę aby rzucić okiem?

konkretny projekt który mnie interesuje to: https://www.archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-w-cyklamenach-2-a-m658237b7309e5

z góry dziękuję za pomoc

36792783_1812076645545881_1706326777976061952_n.jpg

36798502_1812076685545877_8049329644022792192_n.jpg

4 m jezeli masz okna, 3 bez okien. Nie da sie tego przeskoczyc, chyba ze masz waska działke, czyli mniej niz 16m.Pozostaje ci projekt max na 12 m szerokosci, ewentualnie 14 m szerokosci bez okien. Uprzedzajac pytania, nie da sie tego przeskoczyc zgoda sasiada, wójta, starosty, jedynie zgoda ministra (ale takiej nie otrzymasz).

chyba pomysle nad zmianą projektu aby zmieścic sie w tych 12metrach, dzialke juz mam, dziwi mnie tylko dlaczego w WZ wpisali szerekosc elewacji do 16m.. po co? skoro nawet bez okien nie moglo by tyle miec.

A to masz WZ czy odpis z miejscowego planu? Oba te dokumentu są wydawana takie same dla okolicy czyli ktoś może mieć szerszą działkę i ma organicznie elewacji do tych 16 metrów.