tyskieoo 08.07.2018 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2018 witam serdecznie, dostałem na działkę warunki zabudowy, chciałbym na niej postawić bliźniaka (wstępnie mam już wybrany projekt) moje pytanie brzmi, czy projekt jest odpowiedni? działka ma 20m szerokości natomiast maksymalna szerokość elewacji frontowej to 16m wychodziło by, że po każdej z stron zostaje 2m, jeśli będą okna po bokach to powinno być 4m(z tego co się orientowąłem), jak to interpretować? czy jest ktoś biegły w temacie i miałby chwilę aby rzucić okiem? konkretny projekt który mnie interesuje to: https://www.archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-w-cyklamenach-2-a-m658237b7309e5 z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redbox 09.07.2018 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 4 m jezeli masz okna, 3 bez okien. Nie da sie tego przeskoczyc, chyba ze masz waska działke, czyli mniej niz 16m.Pozostaje ci projekt max na 12 m szerokosci, ewentualnie 14 m szerokosci bez okien. Uprzedzajac pytania, nie da sie tego przeskoczyc zgoda sasiada, wójta, starosty, jedynie zgoda ministra (ale takiej nie otrzymasz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajprzeznet 09.07.2018 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 Dokładnie - tutaj przepisy są sztywne.Szukaj albo innego projektu, albo zrezygnuj z bliźniaka - ew. zmiana działki.Chyba że jest możliwość nabycia działki obok i budowa na obu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyskieoo 09.07.2018 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 chyba pomysle nad zmianą projektu aby zmieścic sie w tych 12metrach, dzialke juz mam, dziwi mnie tylko dlaczego w WZ wpisali szerekosc elewacji do 16m.. po co? skoro nawet bez okien nie moglo by tyle miec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 09.07.2018 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 chyba pomysle nad zmianą projektu aby zmieścic sie w tych 12metrach, dzialke juz mam, dziwi mnie tylko dlaczego w WZ wpisali szerekosc elewacji do 16m.. po co? skoro nawet bez okien nie moglo by tyle miec. A to masz WZ czy odpis z miejscowego planu? Oba te dokumentu są wydawana takie same dla okolicy czyli ktoś może mieć szerszą działkę i ma organicznie elewacji do tych 16 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyskieoo 09.07.2018 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 mam wz dodalem je w zalaczniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts