Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pompa ciepła w Wielkopolsce

eilian

Recommended Posts

Znacie może jakąś godną polecenia firmę, instalującą pompy ciepły z okolic Poznania? Próbowałam skontaktować się z kilkoma, ale chyba nie zależy im na klientach... Odpowiedziała tylko jedna, ale chciałabym porównać to z jakąś inną ofertą. Co sądzicie o pompach produkcji Dunfoss? Ma ktoś taką, polecacie?

Próbowałam skontaktować się z kilkoma, ale chyba nie zależy im na klientach... Odpowiedziała tylko jedna, ale chciałabym porównać to z jakąś inną ofertą. Co sądzicie o pompach produkcji Dunfoss? Ma ktoś taką, polecacie?

Może zadałeś pytanie "jak stoicie z terminami na sierpień"? To nie dziwota że brak odzewu...

Roboty jest powyżej uszu, terminy już na przyszły rok...

A firma DAnfoss się nazywa. Pompa jak pompa, wszystkie działają.

Widocznie jesteś zbyt mała , by się zainteresować . Skoro są zapisy na przyszły rok , to firmy wybierają większe , intratniejsze roboty .

Do mnie na zapytanie o kosztorys PV , przyszła jedna odpowiedź 4 tygodnie po zamontowaniu przez inną firmę .

Co do samych pomp , nic nie polecę , nie znam nawet nikogo kto ma . Sam wskoczę w ten temat za kilka lat , jak mój peleciak wyzionie ducha , wtedy się odezwę do Ciebie o opinię :D

Zapewne wskoczą tutaj zaraz forumowi naganiacze ze znanych firm i oferty się posypią jak z rękawa . Swoją drogą jestem ciekaw , czy złapali tutaj jakiegoś jelenia na swoje produkty .

Może zadałeś pytanie "jak stoicie z terminami na sierpień"? To nie dziwota że brak odzewu...

Roboty jest powyżej uszu, terminy już na przyszły rok...

Zawsze mnie dziwi ta arogancja budowlańców. Zwykłe "panie, zarobiony jestem wróć pan w styczniu..." jest lepsze niż nic. Za kilka lat wyż będzie już wybudowany, a wtedy będzie płacz, bo nie ma roboty i nikt nie dzwoni.

Znacie może jakąś godną polecenia firmę, instalującą pompy ciepły z okolic Poznania? Próbowałam skontaktować się z kilkoma, ale chyba nie zależy im na klientach... Odpowiedziała tylko jedna, ale chciałabym porównać to z jakąś inną ofertą.

Oczywiście!

Proszę sprawdzić listę firm tutaj:http://www.viessmann.com.pl/ss/ss.php?bh-sl-address=Pozna%C5%84 Znajdź taką najbliżej Twojej lokalizacji.

W razie pytań, lub bezpośredniego kontaktu do konkretnej osoby - proszę o kontakt na PRIV.

Pozdrawiam!

• 3 weeks później...

Witam,

Jeżeli szuka Pan sprawdzonych instalatorów pomp ciepła w Wielkopolsce, zachęcam do kontaktu z jednym z naszych Autoryzowanych Instalatorów. Pomogą oni w doborze odpowiedniej pompy ciepła, wykonają jej montaż oraz pierwsze uruchomienie.

Na stronie internetowej http://www.junkers.pl/ znajduje się wyszukiwarka instalatorów w zależności od ich lokalizacji. Wystarczy w niej wpisać jedynie miejsce zamieszkania. Można również skorzystać z całodobowej infolinii pod numerem telefonu: 801 900 810.

W razie pytań chętnie pomogę.

Pozdrawiam,

Konsultant marki Junkers-Bosch

ofertę na pompę wybrałem zanim ogłoszono program dofinansowania więc cena się nie zmieniła,a firma sama i zaproponowała przygotowanie dokumentów tak bym w ogóle nie wiedział o tym dofinansowaniu. wygląda to tak oprocentowanie 1% /rok, po spłaceniu 70% można złożyć o umorzenie 30% (celuję w te 30%, okres kredytowania wybrałem na 5lat)

• 1 year później...
Potrzebuje wyceny pompy ciepła Panasonic 12kW wraz z instalacją w okolicy Skoki, Wielkopolska. Dostałem właśnie wycenę Wiessmana (Pompa Ciepła Viessmann Vitocal 111S AWBT ME 111.A16 wykonanie kompletnej kotłowni z osprzętem na gotowo - 38 200 netto) Cena wydaje mi się dużo za wysoka i bardziej jestem przekonany do Panasonica.

• 1 year później...