rudzikowa 09.07.2018 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 Cześć Mam pewien problem, przez który nie śpię od dwóch nocy. Zamówiłam fachowca do zrobienia gładzi w całym domu. Fachowiec przygotował ściany do malowania, które postanowiliśmy zrobić sami z racji ograniczonego budżetu. Nie mam pojęcia w jaki sposób zostały przygotowane gładzie, czy użył do tego nieszczęsnego uni gruntu :| (na pewno zapytam), ale powiem Wam co my zrobiliśmy 1. Zagruntowaliśmy wszyskie ściany gruntem śnieżka, polecanym na forum 2. Pomalowaliśmy dwukrotnie, a nawet trzykrotnie ściany na biało - dekoralem lateksowym (technika raczej prawidłowa, aczkolwiek nie wykluczam błędów, było też dość gorąco) W efekcie ściany mają równiomierny kolor, ale niezbyt równą strukturę. Jak światło padnie widać ślady - zacieki, kaniony, ja na to mówię tygrysie paski. Wygląda to mniej więcej tak: https://forum.budujemydom.pl/static/attachments/monthly_05_2009/post-18331-1243188012.jpg (pożyczony obrazek) - nie na wszystkich ścianach i raczej miejscowo, ale naprawdę rzuca się w oczy. Wydaliśmy na gładzie kupę kasy ;( Co poszło nie tak? Kto zawinił? Proszę o pomoc - jutro będę rozmawiać z fachowcem od ścian i muszę mieć argumenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 09.07.2018 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 Na zdjęciu widać błędy w nałożeniu i przetarciu gładzi. Po malowaniu bardzo trudne do poprawki, warto się użerać tylko tam, gdzie naprawdę widać (kinkiety itd). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudzikowa 09.07.2018 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 DZIĘKI za ODPOWIEDŹ <3 Ok - dwa pokoje mamy jeszcze niepomalowane. Czy te zacieki będzie widać od razu na scianach? (są troche bure) jeśli został błąd popełniony w gładziowaniu to prawdopodobnie wszędzie. Możemy te pokoje jakoś uratować zanim je pomalujemy? Papier ścierny pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 09.07.2018 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 Kup najtańszy kinkiet świecący wzdłuż ściany i poświeć po ścianach wieczorem. Chodzi o to, żeby jak najbardziej świecił wzdłuż ściany, a jak najmniej dookoła, bo rozproszone światło wybiela cienie z nierówności ścian. Zobaczysz, o co chodzi. Papier ścierny 150-180 i delikatnie szlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts