tykson1 03.10.2004 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2004 Witam Znowu mam problem z urzędem i nie wiem jak to załatwić . Sprawa jest taka: Droga gminna biegnie przez prywatny las do mojej posesji i w tym roku gałęzie już tak zarosły tą drogę, że nie da się już przejechać samochodem. Wziąłem piłe i zacząłem obcinać te gałęzie, na co właścicel tego lasku przybiegł i z ryjem zaczął coś bredzić o sądzie . Wcześniej prosilem go żeby obciął te gałęzie, ale gość się tylko śmiał. Byłem w urzędzie, ale oni nie chcą się tym zająć (a chyba powinni, bo to droga gminna). Poradźcie co zrobić, bo już nie wiem jak to rozwiązać - może są jakieś przepisy, na które powinienem się powołać?. Kto powinien zapewnić utrzymanie takiej drogi w stanie pozwalającym na przejazd?Proszę o szybką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodzynek 03.10.2004 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2004 "Poradźcie co zrobić, bo już nie wiem jak to rozwiązać " Porozmawiaj z szefem Ochotniczej Straży Pożarnej, oni te gałęzie a nawet całe drzewa ze względów pożarowych mogą kazać usunąć lub sami to zrobią Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 04.10.2004 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Droga gminna - za jej stan odpowiada gmina i od niej należy egzekwowaćutrzymanie należytego stanu, przespaceruj się do wójta ze skargą .PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts