MichalResinski 09.07.2018 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 dzień dobry, Ubrudziłem rękaw białej koszuli o drzwi które zostały pokryte lakierobejcą do drewna. Większość udało się sprać, piorąc w rękach szarym mydłem. Jednak nie wszystko udało się zmyć. Zaniosłem do pralni chemicznej, ale bez skutku. Odebrałem z karteczką, że (mniej więcej) "Plama nie zeszła. Gdybyśmy użyli więcej środków chemicznych, odzież uległa by zniszczeniu". Widziałem, że pojawiło się wcześniej podobne pytanie, jak postępować w takim przypadku, i osoby pomagające chciały poznać zarówno skład bejcy jak i koszuli. Tak więc z góry przedstawiam:Skład lakierobejcy:Węglowodory, C9‐C11, n‐alkany, izoalkany, cykliczne, <2% aromatów. Zawiera Kwasy tłuszczowe, C6‐19 rozgałęzione, solekobaltu (2+), oksym 2‐butanonu.Tkanina:70% bawełna26% poliamid4% Elastan Czy jest nadzieja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanijczyk 09.07.2018 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 Co Twój post ma wspólnego z budową? To jest tylko niepotrzebne zaśmiecanie forum. Zaraz ktoś zapyta o to jak naprawić telefon komórkowy, który spadł mu z drabiny na budowie lub o inną bzdurę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichalResinski 09.07.2018 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 https://forum.muratordom.pl/showthread.php?56036-Plama-z-bejcy-do-drewna-jak-usun%C4%85%C4%87 Inny skład, inna tkanina. Stąd mój (osobny) wątek.Gdybym nie wpadł na w/w post, to faktycznie darowałbym sobie. Aczkolwiek skoro widać pomoc w takim temacie od osób z niniejszego forum, to dlaczego nie. Sama nazwa działu implikuje różnorodność stawianej tu tematyki, więc nie koniecznie zgadzam się z Pana opinią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts