Divine87 10.07.2018 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2018 WitamCzy zmiana lokalizacji szamba na działce jest zmiana istotna czy nie? Wiem że kilka lat temu była to zmiana nieistotna a jak sprawa wygląda obecnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zwibel 25.07.2018 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 O podepnę się, ja już mam trochę po ptokach, bo zmieniłem lokalizację, ale co teraz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 25.07.2018 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 O podepnę się, ja już mam trochę po ptokach, bo zmieniłem lokalizację, ale co teraz?? Zmiana PZT jest zmianą istotną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czystesrodowsko 25.07.2018 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 (edytowane) Witam Czy zmiana lokalizacji szamba na działce jest zmiana istotna czy nie? Wiem że kilka lat temu była to zmiana nieistotna a jak sprawa wygląda obecnie? Zmiana planu zagospodarowania jest zmianą istotną w stosunku do pozwolenia na budowę – art. 36a ust 5 -Prawa budowlanego. Powyższe dotyczy jeżeli miałeś szambo w ramach pozwolenia na budynek. Nie ma czegoś takiego jak nieistotna lub istotna zmiana od zgłoszenia w przypadku przydomówek i szamb. Edytowane 25 Lipca 2018 przez czystesrodowsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czystesrodowsko 25.07.2018 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 O podepnę się, ja już mam trochę po ptokach, bo zmieniłem lokalizację, ale co teraz?? Zrób nowe zgłoszenie. Poczekaj 21 dni. 3 niedziele do kościoła i duży datek na tace aby się starostwo nie doczepiło. Jak starostwo się nie przyczepi, niech geodeta zainwentaryzuje szambo i po temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zwibel 26.07.2018 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Tzn miałem oczyszczalnie rozsiąkową w pozwoleniu. Po analizie zrobiłem biologiczną sotlarentza. Jednak przestawiłem względem pierwotnego miejsca o jakieś 10metrów. Dalej wszystkie wymagania są zachowane, tzn odległości od studni, granic działek itd. Nie zmieniły się także granice wpływu na inne działki. Teraz jest bliżej jednego sąsiada, ale zgody były od wszystkich sąsiadów naokoło. Czy w związku z tym należy ubiegać się o nowe pozwolenie? Mam pozwolenie na budowę, nie robiłem na zgłoszenie (o ile ma to znaczenie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 26.07.2018 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Tzn miałem oczyszczalnie rozsiąkową w pozwoleniu. Po analizie zrobiłem biologiczną sotlarentza. Jednak przestawiłem względem pierwotnego miejsca o jakieś 10metrów. Dalej wszystkie wymagania są zachowane, tzn odległości od studni, granic działek itd. Nie zmieniły się także granice wpływu na inne działki. Teraz jest bliżej jednego sąsiada, ale zgody były od wszystkich sąsiadów naokoło. Czy w związku z tym należy ubiegać się o nowe pozwolenie? Mam pozwolenie na budowę, nie robiłem na zgłoszenie (o ile ma to znaczenie) tak zmiana istotna, więc zamienna decyzja pozwolenia na budowę teraz czystesrodowsko powtórzy, to co napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czystesrodowsko 26.07.2018 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 tak zmiana istotna, więc zamienna decyzja pozwolenia na budowę teraz czystesrodowsko powtórzy, to co napisałem Nie powtórzę, bo zaniemówiłem w wyniku wysokiego poziomu Twojego wpisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zwibel 27.07.2018 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Dziękuje za informację -sprawę przekazuje kierownikowi budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts