bratpiorka 11.07.2018 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Dzień dobry! Zbudowałem sobie na działce sporą szklarnię w ten sposöb, że najpierw wykonałem drewniane ramy, potem przymocowałem do nich dość grubą folię, a potem skręciłem ramy ze sobą. Brzegi folii zostały zawinięte do wewnątrz. Na zewnątrz na styku ram przykleiłem taśmę z folii żeby całość uszczelnić - niestety to się nie sprawdziło i podczas dużego deszczu woda leje się do środka. Jak mógłbym to uszczelnić? Może jakimś klejem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 12.07.2018 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 Możesz użyć silikonu szklarskiego/akwarystycznego/sanitarnego (do wyboru). Możesz też poluzować łączenia i wkleić pomiędzy ramy uszczelkę gumową do okien (następnie dociągnąć śruby oczywiście). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratpiorka 16.07.2018 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 Dziękuję za odpowiedź! Tylko czy silikon będzie się "kleił" do folii? Oraz jak z wytrzymałością takiego połączenia na temperatury i warunki atmosferyczne? (Chodzi też o cykl zamarzanie/odmarzanie wody w ewentualnych szczelinach)Porada z uszczelką też jest bardzo dobra.. chociaż trudna w realizacji przy gotowej konsturkcji. Muszę to przemyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 16.07.2018 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 Kleił się będzie, jak z trwałością na mróz /UV trudno powiedzieć. Możesz też poszukać masy dekarskiej w jakimś sensownym kolorze. Z uszczelką więcej roboty, ale i trwałość większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts