tomekmy 12.07.2018 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 Witam. NIE, nie chodzi o centralne ogrzewanie Planuję instalację wody zimnej i ciepłej (łazienkowy, gazowy ogrzewacz wody bieżącej) w starym mieszkaniu (90 lat). Chcę wymienić rurki począwszy od pionu (pion zostaje) oraz zmienić miejsca montowania baterii, WC, itp. Kiedyś już to zrobiłem z instalacją klejoną i przez 15 laty było super ale dojrzałem do kolejnego remontu. Instalacji nie ma dużo: kilkanaście metrów rurek i kilkanaście kształtek i gniazd. Nie chcę inwestować w zagniatarkę ponieważ przyda mi się 1 raz a sporo skręcałem rurek stalowych więc jakieśtam doświadczenie z "gwintem" mam . Do rzeczy. Szukam polskiego, renomowanego producenta PEX-c/AL/PEX-c oraz łączników tak aby całość instalacji pochodziła od jednego wytwórcy. Zależy mi na solidnych materiałach a przy moim zapotrzebowaniu nie będę oszczędzał kupując wątpliwą chińszczyznę. Czy mógłbym prosić o informację, który renomowany producent dostarcza zarówno solidne rurki 16 i 20mm jak i kształtki SKRĘCANE. Patrzyłem np na Wavin ale albo ja źle szukałem albo oni głównie oferując kształtki zaciskane a ja takich nie chcę. Pozdrawiam. Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts