dedert 02.12.2019 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2019 (edytowane) Kolejny myśliciel , skąd biorą się takie kierowniki to nie ja nie wiem , nie robi się na glinie jakiejkowliek podsypki z kruszywa które łatwo wypłukać ,. Moje pytanie dokąd ma wypłukać jak wykop jest w formie zamkniętej wanny? Czy pójdzie z drenażem, z tym że drenaż jest nad podsypką i to w geowłókninie? Gdzie podmyje skoro wszystko jest zamknięte. Piasek/pospółka pójdzie do góry? A jako ciekawostkę dodam że mój znajomy z pracy, z zupełnie innego województwa i z innym kierownikiem, też robił ławy ale parterowego domu na glinie, zrobił z zalecenia ekipy ławy na podsypce ale oddzielił podsypkę od gliny folią bo jego ekipa mu doradziła. Ale nie pamiętam z jakiego powodu, czy może żeby go nie wypłukało właśnie, czy może jako bufor przed zmianami objętości gliny. Edytowane 2 Grudnia 2019 przez dedert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts