maxmilk 12.07.2018 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 (edytowane) Witam jestem na etapie grodzenia działki mam już zalane słupki metalowe obecnie robie szalunek pod zalanie fundamentu, mam kika pytań: - na jakiej wysokość dawać zbrojenie (czy 30cm od górnego poziomu będzie ok) - kolejne pytanie chciałbym wymurować dolna warstwę ogrodzenia z bloczków betonowych ( jeden na drugim, słupki są metalowe) jak na zdjęciu ale boje sie że będzie mało stabilne gdy postawie na izolacji fundamentu . Wystarczy małe uderzenie i sie przewróci. Czy moje obawy są słuszne ? Edytowane 12 Lipca 2018 przez maxmilk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 12.07.2018 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2018 Kup pręt zbrojeniowy, takiej grubości, żeby dał się schować w fudze poziomej na pierwszej warstwie bloczków, końce dospawaj do słupków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxmilk 13.07.2018 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2018 Kup pręt zbrojeniowy, takiej grubości, żeby dał się schować w fudze poziomej na pierwszej warstwie bloczków, końce dospawaj do słupków. może ma ktoś jeszcze inne pomysły w gotowych fabrykatach betonowych (bloczkach) mam żłobienia które zachodzą na siebie ale nie na tyle by to wszystko trzymać stabilne , Z prętami bym musiał podkuwać żłobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.07.2018 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2018 A jaka jest przewidziana wysokość - dolnej warstwy ogrodzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts