Zwibel 13.07.2018 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2018 Szukam opinii na temat wełny Knauf, widzę że mają dość przystępną cenę.Jednak jak z jej jakością? Kład ktoś może ją u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_5 16.07.2018 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 Szukam opinii na temat wełny Knauf, widzę że mają dość przystępną cenę. Jednak jak z jej jakością? Kład ktoś może ją u siebie? Kupiłem 1 wałek na próbę, bo wahałem się między wełną szklaną i skalną (też topowy model). Pierwszy kontakt, to zdziwienie jak bardzo jest skompresowana w fabrycznej rolce (a kupiłem grubość 20cm) w porównaniu ze skalną. Przed ułożeniem obowiązkowo trzeba nią strzepnąć, żeby nabrała powietrza. Na pewno jest bardziej sprężysta od skalnej, ale przez mniejszą gęstość wydaje się bardziej licha. Nie wypowiadam się na temat właściwości izolacyjnych, bo nie robiłem badań. Na plus Knaufa jest na pewno przyjemniejsza praca (o ile można mówić o przyjemności pracy z wełną) w porównaniu do skalnej. Wełna nie gryzła mnie po rękach i mniej pyliła. Ostatecznie wybrałem skalną, bo zrobiła na mnie wrażenie solidniejszej. Wydaje mi się też, że lepiej będzie tłumiła dźwięki z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts