margogl 14.07.2018 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2018 Witam, w trakcie prac remontowych w jednym z pokojów odpadł mi kawałek sufitu razem z tynkiem. Całość ostukałem już i pozbyłem się wadliwych fragmentów oraz potraktowałem gruntem głęboko penetrującym. Czy moglibyście mi doradzić w jaki sposób załatać tą dziurę? W sklepie doradzili mi aby potraktować to Śmigiem C-50 i wtopić w to siatkę elewacyjną. Słyszałem też o metodzie polegającej na potraktowaniu tego klejem gipsowym. Będę wdzięczny za wszystkie rady! Nowe tynki to dla mnie ostateczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 30.07.2018 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Witam, w trakcie prac remontowych w jednym z pokojów odpadł mi kawałek sufitu razem z tynkiem. Całość ostukałem już i pozbyłem się wadliwych fragmentów oraz potraktowałem gruntem głęboko penetrującym. Czy moglibyście mi doradzić w jaki sposób załatać tą dziurę? W sklepie doradzili mi aby potraktować to Śmigiem C-50 i wtopić w to siatkę elewacyjną. Słyszałem też o metodzie polegającej na potraktowaniu tego klejem gipsowym. Będę wdzięczny za wszystkie rady! Nowe tynki to dla mnie ostateczność. [ATTACH=CONFIG]416270[/ATTACH] Szanowny Panie, Istotne jest to, czy tynk odpadł na skutek uszkodzenia mechanicznego czy też ubytek został wywołany np. zawilgoceniem. Jeśli przyczyną jest zawilgocenie, to trzeba najpierw ustalić i usunąć jego źródło. Zagruntowany, oczyszczony ubytek można uzupełnić masą naprawczą ACRYL-PUTZ® LT22 LIGHT lub też z wykorzystaniem gładzi ACRYL-PUTZ® FS 20 FINISZ. Po przeszlifowaniu i odpyleniu podłoża można je pomalować dobrej jakości farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts